Glencairn whiskyprovarglas

Ett äkta Glencairn whiskyglas har en tjock, botten/fot med mycket tyngd. Glaset har en avsmalnande topp med en vid botten. Toppen är formad för att samla ihop aromerna för maximal doft medan glasets botten ger en bra upplevelse av whiskyns färg. Det är därför som Glencairn-glaset är så bra som whiskyprovarglas.

Ett whiskyglas av typen glencairn ska vara tillverkat i äkta, fin kristallglas och rymma 18 cl. Det finns lite olika design på Glencairn crystal där några har slipning och andra glas är helt släta.

Glencairn-glas i flerpack

 • Glencairn - Whiskyprovarglas 2-pack

  Glencairn - Whiskyprovarglas 2-pack
  Glencairn Whiskyglas designades 2005 av några av världens främsta whisyexperter. Den fina designen blev uppmärksammad 2006, då glaset vann The Queen's Award for Innovation, Storbritanniens högsta prestigepris för företag. Som världens officiella whiskyglas är Glencairn whiskyglas förstahandsvalet bland alla skotska och irländska destillerier.Glasen är tillverkade i fin kristall, och har en design som som förhöjer erfarenheten av whiskyn, med en avsmalnande topp som tillåter lättsamt smuttande och optimal nosing, samt en vid botten för en maximal färgupplevelse. Den tunga foten ger en bekväm passform, både för provning och drickning och fungerar som ett förstoringsglas för att uppehålla den med njutbara temperaturen av din whisky.
 • Glencairn - Whiskyglas Handblåst 17 cl

  Glencairn - Whiskyglas Handblåst 17 cl
  Ett handblåst whiskyprovarglas i klassisk design från Glencairn. Glaset är handblåst med ett vackert mönster för en klassisk och lyxig känsla. Det är utformat för att på allra bästa sätt, förstärka aromerna i whiskyn. Den kraftiga bottnen, ger ett stabilt intryck och likaså känsla.
 • Glencairn - Whiskypaket med 2st Whiskyglas och Kanna på Ekbricka

  Glencairn - Whiskypaket med 2st Whiskyglas och Kanna på Ekbricka
  Glencairns klassiska whiskyprovarglas med tillhörande handblåst kanna för vatten. Till det får du även en handgjord ekbricka för en elegant whiskyprovning. Det perfekta whiskysetet för den lite lyxiga upplevelsen hemma. Det klassiska Glencairnglaset består av en elegant kupa som smalnar av mot öppningen för att kunna uppvisa whiskyns aromer på bästa sätt. Den kraftiga bottnen ger en härlig stabilitet.
 • Glencairn - Whiskyglas 20 cl 6-pack

  Glencairn - Whiskyglas 20 cl 6-pack
  Lyxiga whiskyprovarglas från Glencairn. Detta är det ultimata whiskyglaset är perfekt för dig som vill känna extra doft och extra smak.Glaset smalnar av mot toppen gör det lätt att smutta på drycken. Den vida botten ger whiskyn en vacker färg. Den eleganta, lite tyngre foten ger dessutom glaset en bekväm och stabil känsla.

Fler tips på glencairn

 • Glencairn - Whiskyglas Handblåst 17 cl 6-pack

  Glencairn - Whiskyglas Handblåst 17 cl 6-pack
  Ett handblåst, elegant whiskyprovarglas från Glencairn. Glaset är blåst för hand med ett smakfullt mönster för en traditionell och luxuös känsla. Det är utformat för att förstärka aromerna i whiskyn. Med sin stabila botten känns glaset stabilt i handen och maximerar dryckens färg.
 • Glencairn - Copita Whiskyglas 17 cl 6-pack

  Glencairn - Copita Whiskyglas 17 cl 6-pack
  En riktig multitalang! Whiskyprovarglasen från Glencairn är otroligt populära, och det av en anledning. Glasen passar inte bara till whisky, utan även, rom, avec eller varför inte som provsmakarglas till vin och öl? De tunna kristallglasen bidrar till en konstant, sofistikerad och neutral aromåtergivning.
 • Glencairn Whiskyglas med namn

  Glencairn Whiskyglas med namn
  Tips p mottagare: Till en whisky lskare, ett perfekt glas att avnjuta en god whisky ur.Ett underbart designat whiskyprovarglas i kristall frn Glencairn Crystal. Dricker du whisky och vill f ut mer av smak&hellip:
 • Glencairn Whiskyglas med monogram

  Glencairn Whiskyglas med monogram
  Tips p mottagare: Till en whisky lskare, ett perfekt glas att avnjuta en god whisky ur.Ett underbart designat whiskyprovarglas i kristall frn Glencairn Crystal. Dricker du whisky och vill f ut mer av smak&hellip:
 • Glencairn Whiskyglas med gravyr

  Glencairn Whiskyglas med gravyr
  Gravyrinformation:Graveras med tv rader med text.Textrad 1 graveras med ett kursivt typsnitt.Textrad 2 graveras med ett rakt typsnitt. Ett underbart designat whiskyprovarglas i kristall frn Glencairn Crystal.&hellip:
 • Glencairn Whiskyglas med personlig gravering - Script

  Glencairn Whiskyglas med personlig gravering - Script
  Tips p mottagare: Till en whisky lskare, ett perfekt glas att avnjuta en god whisky ur.Ett underbart designat whiskyprovarglas i kristall frn Glencairn Crystal. Dricker du whisky och vill f ut mer av smak&hellip:

Glencairn whiskyglas designades av Raymond Davidson 2001

Raymond Davidson är designern bakom glasformen och han tog fram det genom att inhämta kunskap och åsikter från fem av de största whiskytillverkarna i Skottland.

Han såg framför sig ett glas som skulle motsvara sherryglasets egenskaper för att lyfta aromerna från whiskydrycken mot näsan och smaklökarna i gommen. Resultatet av hans arbete blev Glencairn Crystals succéglas med en perfekt form för att rymma 35 ml whisky och gott om plats för tillsatt vatten. Målet var att ha den optimala kontaktytan mellan vätskan och luften för att aromerna ska utvecklas på bästa sätt.

The Queens Award for Innovation är en utmärkelse i Storbrittanien som är få förunnat att erhålla. Det har Glencairn lyckats med då man fick priset 2006. Den eleganta designen lockar fram både doften och smaken på bästa sätt enligt många whiskykännare. Det är därför som glaset är så populärt som whiskyprovarglas.

Glencairn whiskyglas, tomt glas

I videoklippet från tillverkaren Glencairn Crystal får vi ta del av historien om glaset från källan själv. Filmen producerades i anslutning till mässan "Grain to Glass" som hölls 2012 av the Scotch Whisky Association