Tulpanformade whiskyglas

De tulpanformade whiskyglasen kan kallas för tulip, ett whiskyglas som många whiskykännare föredrar för whiskyprovning. Formen på glaset börjar med en tunn fot och en ganska hög stjälk innan glaskupan börjar.

Tulip-glasets kupa är lite som formen på en tulpan med en bred botten och något avsmalnade midja och öppning. Att glaset är högre än t ex tumbler lyfter whiskyexperter som en viktig faktor för att inte handens dofter ska "förorena" aromerna från whiskyn. Därför ser man oftast ett tulpanformat whiskyglas på whiskyprovning.

Tulip glas för whisky

 • Vinum Single Malt Whisky 2-pack

  Vinum Single Malt Whisky 2-pack
 • Magnor - Alba Fine Line Cognacsglas 35 cl

  Magnor - Alba Fine Line Cognacsglas 35 cl
  Alba Fine Line Cognacsglas, formgivet av Teresa Bergerud för Norska Magnor, är del i en klassiskt elegant vinservis.Cognacskupan har en exklusiv stil och känsla som kommer att förhöja ögonblicket. Det räfflade mönstret gör att ljuset reflekteras vackert i glasen och förhöjer innehållets gyllenbruna färg. Alba Fine Line är en serie du gärna vill duka med, från välkomstdrinken hela vägen till den avslutande avecen.I serien hittar du också champagneglas, vinglas, både till rött och vitt vin, vattenglas, whiskyglas, shotsglas och longdrinkglas.
 • Kosta Boda - SÅLD Chateau Cognacglas 20 cl

  Kosta Boda - SÅLD Chateau Cognacglas 20 cl
  Cognacglas ur serien Chateau formgiven av Bertil Vallien för Kosta Boda.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.

Värme från handen frigör whiskyns aromer i ett tulpanformat glas

Oftast är glaset gjort av tunt, tunt kristallglas och det för att man ska kunna värma drycken med handen. Värmen frigör nämligen mer aromer från whiskydrycken. På det viset kan man framkalla olika nyanser av sitt single malt whiskey eller annan dryck.

tulpanformade whiskyglas, Tulip, Copita