Tumblerglas

Det vanligaste whiskeyglaset är tumbler, ett robust och lågt glas med bred bas. Kallas ibland för rocks-glas då man ofta serverar en whiskey on the rocks i dessa.

Formen på ett tumblerglas är inte optimal för att fånga aromer på bästa sätt. Glaset är lika brett nedtill som öppningen upptill. Tumblerglaset har ingen fot men i regel alltid en tjock botten. Sidorna kan vara raka eller lätt svängda med en kupliknande form.

4 populära tumblerglas

 • Iittala - SÅLD Whiskyglas 8 st IIttala

  Iittala - SÅLD Whiskyglas 8 st IIttala
  8 st whiskyglas från Iittala.NyskickProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors - SÅLD Whiskyglas Erik 6 st Olle Alberius

  Orrefors - SÅLD Whiskyglas Erik 6 st Olle Alberius
  6 st whiskyglas ur serien Erik av Olle Alberius för Orrefors.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Staropramen tumbler ölglas 50 cl

  Staropramen tumbler ölglas 50 cl
  Staropramen tumbler ölglas 50 cl är ett nytt exklusiv ölglas från Staropramen att dricka alla deras olika öltyper ur. Namnet Staropramen finns tryckt på sidan av glaset. Ett snyggt och läckert ölglas som är mycket greppvänligt. Avnjut din Staropramen i detta eleganta glas för större ölupplevelse.
 • Table Top Stories - Rumours Whiskeykaraff + 6 Tumblerglas

  Table Top Stories - Rumours Whiskeykaraff + 6 Tumblerglas
  Men det här populära presentpaketet blir du bästa gästen för alla möjliga bjudningar och tillställningar. I setet ingår en whiskeykaraff som passar lika bra som inredningsdetalj som på bordet. De 6 tumblerglasen har en rak form som ofta utmärker klassiska whiskeyglas och gör att perfekt mängd kan serveras.

Fler tips på tumbler

 • Lyngby Glas Sorrento whiskeyglas 32 cl 4-pack Green

  Lyngby Glas Sorrento whiskeyglas 32 cl 4-pack Green
  Lyngby Glas Sorrento whiskeyglas 32 cl 4-pack Green
 • Kosta Boda - New Friends Tumbler Groda 46 cl

  Kosta Boda - New Friends Tumbler Groda 46 cl
  Lekfullt tumblerglas med en groda i botten, perfekt till favoritdrinken eller att servera dessert ur. Volym 46 cl.En björn dyker upp, en and vilar nöjt på botten, en annan fågel betraktar dina dryckesvanor utan att egentligen bry sig. Ernst Billgren är ett med naturen och tillsammans med Kosta Bodas skickliga glasblåsare har han skapat serien New Friends, skulpturer som går att dricka ur och servera i.
 • Orrefors - Carat Old Fashioned 21 cl 2-pack

  Orrefors - Carat Old Fashioned 21 cl 2-pack
  Serien Carat är en modern tolkning av den traditionella glasslipningen som har gjort Orrefors världsberömt. Den oregelbundna geometrin ger kristallglaset en gnistrande effekt. Old fashioned-glaset – som också tål diskmaskin – passar utmärkt för allt från vatten till cocktails.Lena Bergström står bakom designen.
 • Healey DOF tumblerglas 31 cl

  Healey DOF tumblerglas 31 cl
  Healey Dof tumblerglas 31 cl. Ett läckert och stilrent double old fashioned-glas med stiliga slipningar som formar ett rutnät. Mycket stiligt glas att servera whiskey on the rocks och olika typer av cocktails ur, inte minst då en klassisk Old Fashioned. Vol: 31 cl
 • Kosta Boda Line tumblerglas 45 cl Klar

  Kosta Boda Line tumblerglas 45 cl Klar
  Kosta Boda Line tumblerglas 45 cl Klar
 • Signature Drinks Tumblerglas Lines 43 cl 2-Pack

  Signature Drinks Tumblerglas Lines 43 cl 2-Pack
  Signature Drinks Tumblerglas Lines 43 cl 2-Pack rymmer mycket av det goda så du kan servera alla olika sorters drinkar med eller utan mycket is. Detta tumblerglas har snygga linjer på kupan som skapar en exklusiv känsla. Ett mycket snyggt whiskeyglas tillverkat av blyfri kristall. Yppar sig utmärkt som drinkglas till en Old Fashioned eller andra whiskybaserade drinkar. Det passar även utmärkt som vattenglas eller till whiskey on the rocks. Levereras i 2-pack Vol: 43 cl Höjd: 10 cm Bredd: 8 cm
 • Kosta Boda All about you tumblerglas 57 cl 2-pack Love him (grå)

  Kosta Boda All about you tumblerglas 57 cl 2-pack Love him (grå)
  Kosta Boda All about you tumblerglas 57 cl 2-pack Love him (grå)
 • Orrefors - Street Old Fashioned 27 cl 4-pack

  Orrefors - Street Old Fashioned 27 cl 4-pack
  Orrefors whiskyglas Street Old Fashioned är designade av Jan Johansson. Inspirationen till serien Street är hämtad från Manhattans rätlinjiga gator. När Johansson tog fram Street whiskyglas för Orrefors förenade han den skandinaviska designtraditionen med känslan som han tog med sig hem från New York. Orrefors whiskyglas Street Old Fashioned är tillverkat av kristall som ger en hög briljans, munblåsta vilket gör glaset tunt och handslipade för att de ska få en speciell skärpa. Orrefors Street Old Fashioned Whiskyglas rymmer 27 cl och säljs i 4-pack.
 • Riedel The O Wine tumbler Ekfatslagrat Chardonnay 2-pack

  Riedel The O Wine tumbler Ekfatslagrat Chardonnay 2-pack
  Riedel The O Wine tumbler Ekfatslagrat Chardonnay 2-pack
 • Concerto tumblerglas

  Concerto tumblerglas
  Concerto tumblerglas. Ett vackert och behändigt italienskt designat tumblerglas som går att använda till det mesta. Glaset är av högsta kvalité och har en vacker rombformad slipning med kraftig botten. Volym 29 cl. Höjd 9 cm.
 • Whiskyglas - Fotboll

  Whiskyglas - Fotboll
  Hgkvalitativa whiskyglas i enkel snygg design.Personlig text ingr i priset fyll i de nskade flten ovan och stt din unika prgel p produkten.En uppskattad gva att ge bort till whiskeyfantasten.Levereras&hellip:
 • Villeroy & Boch La Divina whiskeyglas 4-pack 36 cl

  Villeroy & Boch La Divina whiskeyglas 4-pack 36 cl
  Villeroy & Boch La Divina whiskeyglas 4-pack 36 cl
 • Nachtmann - Noblesse Colour Tumbler 29 cl 2-pack Smoke

  Nachtmann - Noblesse Colour Tumbler 29 cl 2-pack Smoke
  Noblesse Colour Tumbler 29 cl 2-pack Smoke från Nachtmann
 • Riedel - Drink Specific Cocktailglas 2-pack

  Riedel - Drink Specific Cocktailglas 2-pack
  Rocks drinkglas ingår i Riedels nya serie Drink Specific Glassware, en modern samling drinkspecifika glas till tusentals cocktails. Glaset bredd passar perfekt till drinkar med is, som till exempel The Old Fashioned. Säljs i 2-pack.Serien är den enda glasserien speciellt framtagen för att möta bar- och cocktailkulturens högt ställda krav, och är utvecklad i samarbete med spritspecialisten Zane Harris.Serien består av sex olika glas: Highball, Rocks, Neat, Fizz, Nick & Nora, och Sour, utformade för att passa de sju stora klassiska cocktaildrinkarna: The Old Fashioned, Manhattan, Daiquiri, Sour, Peasant, Buck and Julep.
 • Johnnie Walker tumblerglas

  Johnnie Walker tumblerglas
  Ett av de främsta och absolut största namnen inom whiskey. Johnnie Walker producerar blended whisky, vilket ofta erbjuder en välbalanserad produkt av mycket hög och jämn kvalité. Inte minst är Johnnie Walker kända för sina standardprodukter Red Label och Black Label, men det finns åtskilliga varianter av mycket hög kvalité för den kräsne. Detta eleganta tumblerglas har Johnnie Walker-loggan på framsidan och deras kaxiga slogan "our blend cannot be beat" på baksidan. Foten på glaset har formen av två mötande trianglar. Mycket elegant! Rymmer 30 cl upp till kanten.
 • Garrett tumblerglas kristallin

  Garrett tumblerglas kristallin
  Garrett tumblerglas är små nätta glas med guldemblem och guldkant från Newport Collection. Glasen är tillverkade av kristallin och har tjock botten, vilket ger en skön tyngd. Använd Garrett tumblerglas som vattenglas, whiskeyglas eller cocktailglas. Eller imponera på gästerna genom att servera glöggen eller desserten i dessa tjusiga glas med gulddetaljer. Tumblerglasen rymmer 14 cl. Tillhörande karaff finns också att köpa till. Endast handdisk. Levereras i en exklusiv presentkartong.
 • Nachtmann Noblesse Gold tumblerglas 29,5 cl 2-pack Klar

  Nachtmann Noblesse Gold tumblerglas 29,5 cl 2-pack Klar
  Nachtmann Noblesse Gold tumblerglas 29,5 cl 2-pack Klar
 • Luigi Bormioli Palace tumblerglas 6-pack 40 cl

  Luigi Bormioli Palace tumblerglas 6-pack 40 cl
  Luigi Bormioli Palace tumblerglas 6-pack 40 cl
 • Lyngby Glas Sorrento whiskeyglas 32 cl 4-pack Smoke

  Lyngby Glas Sorrento whiskeyglas 32 cl 4-pack Smoke
  Lyngby Glas Sorrento whiskeyglas 32 cl 4-pack Smoke
 • Bodum - Duoro Bar Whiskeyglas 30 cl 2-pack

  Bodum - Duoro Bar Whiskeyglas 30 cl 2-pack
  Möt DOURO BAR Whisky- och Gin & Tonic-glasen. Dessa randiga, dubbelväggade glas tjänar två huvudsyften: skönhet och praktisk användning. Varje glas försäkrar dig om att dina drycker förblir smakfulla och redo för påfyllning.Med andra ord, var medveten om att detta är ett utmärkt tillfälle att välja din dryck och hälla upp den. Se till att ha rätt glas för varje (och för varje tillfälle). Drick, njut, och efter tvätt, se till att visa dem på din bardisk. Det är den perfekta platsen att visa upp ditt nya set med vackra glas.- Tillverkade av borosilikatglas och silikon för att säkerställa hållbarhet.- Lätta nog att användas hemma, tvättas och bäras.- Dubbelväggade för en bättre design.- Olika storlekar för olika drycker (främst whisky och Gin & Tonic).- Kan diskas i diskmaskin och användas i mikrovågsugn.Användning och underhåll-Tvätta i varmt, såpvatten före första användningen och torka noggrant. -För alla efterföljande användningar, tvätta och torka för hand eller placera i diskmaskinen.
 • Sagaform - Bar Whiskyglas rundad botten 6-pack

  Sagaform - Bar Whiskyglas rundad botten 6-pack
  Roliga och populära whiskyglas med rundad botten som gör att glaset vippar utan att ramla omkull. Perfekt och rolig present till alla whisky älskare!
 • Nachtmann - Noblesse Colour Tumbler 29 cl 2-pack Rosè

  Nachtmann - Noblesse Colour Tumbler 29 cl 2-pack Rosè
  Noblesse Colour Tumbler 29 cl 2-pack Rosè från Nachtmann
 • Dorre - Whiskeyglas 33 cl Klar

  Dorre - Whiskeyglas 33 cl Klar
  Vide Whiskeyglas 33 cl är perfekta för dig som föredrar de lite tyngre och elegantare glasen i handen. Servera on the rocks eller en balanserad drink i det väldekorerade glaset.
 • Spiegelau Perfect Serve Whiskeyglas DOF 37cl , 4-pack klar

  Spiegelau Perfect Serve Whiskeyglas DOF 37cl , 4-pack klar
  Spiegelau Perfect Serve Whiskeyglas DOF 37cl , 4-pack klar
 • Bodum Douro Bar dubbelväggigt whiskeyglas 30 cl 2-pack Klar

  Bodum Douro Bar dubbelväggigt whiskeyglas 30 cl 2-pack Klar
  Bodum Douro Bar dubbelväggigt whiskeyglas 30 cl 2-pack Klar
 • Glenmorangie whiskyglas tumbler

  Glenmorangie whiskyglas tumbler
  Glenmorangie whiskyglas tumbler. Läckert whiskyglas med en lyxig känsla från Highland-destilleriet Glenmorangie. Denna tumbler har läckra runda former och en bred, kraftigare botten. En bekväm tumbler som med sin kupade form återger en balanserad arom från whiskyn, och vid önskan får man även plats med en isbit eller kylsten. Höjd: 8,9 cm Ø: 6,6 cm
 • Kosta Boda All about you tumblerglas 57 cl 2-pack need you (vit)

  Kosta Boda All about you tumblerglas 57 cl 2-pack need you (vit)
  Kosta Boda All about you tumblerglas 57 cl 2-pack need you (vit)
 • La Rochère - Blossom Whiskeyglas 16 cl 4-pack

  La Rochère - Blossom Whiskeyglas 16 cl 4-pack
  Whiskeyglasen Blossom från La Rochere kommer i en förpackning om fyra stycken. Deras unika design inkluderar en upphöjd bas med en förstorande effekt i mitten, som förstärker upplevelsen av drycken. Den koniska formen är utformad för att fånga upp whiskeyns aromer och ge en smakfull upplevelse. Med en kapacitet på 16 cl är de perfekta för whiskey, men de fungerar också bra för andra drycker.Designen av Blossom-glasen är skapad av Jean-François D’Or och inkluderar dekorativa kuddliknande mönster som ger en distinkt pixeleffekt till glaset. Deras livliga och lekfulla design gör dem till ett roligt inslag på bordet, samtidigt som de står stadigt och stabilt.
 • Villeroy & Boch Boston tumblerglas 20 cl Lavender

  Villeroy & Boch Boston tumblerglas 20 cl Lavender
  Villeroy & Boch Boston tumblerglas 20 cl Lavender
 • Kosta Boda - Konjakskupor 9 st

  Kosta Boda - Konjakskupor 9 st
  9 st konjakskupor från Kosta Boda.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Lyngby Glas - Sorrento Whiskyglas 32 cl 4-pack Amber

  Lyngby Glas - Sorrento Whiskyglas 32 cl 4-pack Amber
  Sorrento Whiskyglas 32 cl 4-pack från Lyngby Glas.Detta set med 4 whiskyglas låter dig avnjuta din whisky på allra bästa sätt, vare sig du föredrar en irländsk som den är eller en skotsk med is. Glasen passar lika bra att duka som vattenglas på festmiddagen som till juice under frukosten. Kombinera med färger från serien. Oavsett om du är en entusiastisk whiskykännare eller bara vill förgylla dina dryckesstunder, kommer dessa whiskyglas inte bara att höja smakupplevelsen utan också addera en touch av elegans.
 • Balvenie whiskyglas tumbler

  Balvenie whiskyglas tumbler
  I det idylliska samhället Dufftown i Skottland återfinns en stor mängd whiskydestillerier. Samhället har länge gått under namnet "Whisky Capital of the World", bland flera nämnvärda producenter återfinns Balvenie. Denna whiskyproducent är känd för sina välbalanserade och tydligt fatlagrade produkter. Balvenie delar sin vattenkälla med världsberömda Glenfiddich och är likt sin granne en av världens största producenter av single malt whisky. Detta whiskyglas har en avlång kupad form och saknar fot, vilket ger ett intryck av elegans. På framsidan av denna tumbler återfinns Balvenies logga skriven i vitt.
 • Zwiesel - Hommage Whiskeyglas 40 cl 2-pack

  Zwiesel - Hommage Whiskeyglas 40 cl 2-pack
  En uppsättning med 2 eleganta whiskeyglas ur serien Hommage från Zwiesel. Glasen är handgjorda i kristallglas och har ett läckert mönster som ger ett exklusivt uttryck. Dem tidlösa glasen gör sig fina på alla bord och dukningar. Perfekt att servera whiskey eller annan dryck ur. Säljes i 2-pack och tål diskmaskin.
 • Jack Daniels tumbler

  Jack Daniels tumbler
  En lyxig tumbler med bra tyngd och lätt fyrkantig form nedtill. Jack Daniels tumbler är ett whiskeyglas från det mytomspunna Sour Mash destilleriet Jack Daniels i Lynchburg, Tennessee. Detta tumblerglas har en härlig klassisk design av ett Double Old Fashioned-glas. Passar perfekt till en whiskey on the rocks eller en Lynchburg Lemonade. Glaset har markeringar vid 2 och 4 cl.
 • Whiskyglas - Världens Bästa

  Whiskyglas - Världens Bästa
  Hgkvalitativa whiskyglas i enkel snygg design.Personlig text ingr i priset fyll i de nskade flten ovan och stt din unika prgel p produkten.En uppskattad gva att ge bort till whiskeyfantasten.Levereras&hellip:
 • Staropramen NEW tumbler ölglas 50 cl

  Staropramen NEW tumbler ölglas 50 cl
  Staropramen NEW tumbler ölglas 50 cl är ett nytt exklusiv ölglas från Staropramen att dricka alla deras olika öltyper ur. Namnet Staropramen finns på sidan av glaset. Ett snyggt och läckert ölglas som är mycket greppvänligt. Avnjut din Staropramen i detta eleganta glas för större ölupplevelse.
 • Iittala - Kalinka Whiskeyglas 5 st

  Iittala - Kalinka Whiskeyglas 5 st
  Whiskeyglas ur serien Kalinka formgiven av Timo Sarpaneva vid Iittala.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rosendahl - Grand Cru Dricksglas 27 cl 4-pack

  Rosendahl - Grand Cru Dricksglas 27 cl 4-pack
  Dricksglas med raka linjer, ur serien Grand Cru, perfekt till whiskey. Tack vare den enkla designen, storleken och greppet passar de in i de flesta hem. Glasen är robusta och lätta att stapla i skåpet och kan även användas till att servera efterrätter. Tål diskmaskin.Matcha gärna med andra delar ur samma serie!
 • Storm Trooper tumbler

  Storm Trooper tumbler
  Storm Trooper tumbler. Ett whiskyglas utformat som en hjälm från en Stormtroopers utrustning. Själva hjälmen gjuten på insidan glaset vilket gör att alla konturer tydligt framträder när man fyller glaset med innehåll. Glaset är formad av originalgjutningen från den första Star Wars-filmen A New Hope, tillverkad av designern Andrew Ainsworth från Shepperton Design Studio. Så nära originalet man kan komma. Detta är ett måste för alla Star Wars-nördar! Volym: 15 cl Endast handdisk
 • Carlsberg ölglas tumbler 40 cl

  Carlsberg ölglas tumbler 40 cl
  40 cl Carlsberg ölglas tumbler. Ett stapelbart ölglas från Carlsberg. Glaset har avsmalnande kant för att få fram aromer på bästa sätt. Nukleringspunkter i botten för att behålla skumkronan så länge som möjligt. Kupan är något skålformad för en bättre upphällning. Carlsbergs logga i vitt på framsidan, och bryggeriets grundares signatur ligger vertikalt på baksidan. Perfekta stapelbara glas som underlättar när de ska bäras och förvaras. Volym: 40 cl H: 15,5 cm
 • Inalto Uno tumblerglas

  Inalto Uno tumblerglas
  Inalto Uno tumblerglas. Ett läckert vattenglas från italienska Bormioli Rocco. Uno vattenglas är välmatchat brevid de stilrena glasen i denna serie italienska kvalitetsglas. Den unika formen på glaset ger detta glas en stilren karraktär. Mycket hög kvalitet. Volym: 340 ml Höjd: 95 mm Diameter: 85 mm Tål maskindisk
 • Zwiesel - Echo Whiskeyglas Stort 40 cl 4-pack Klar

  Zwiesel - Echo Whiskeyglas Stort 40 cl 4-pack Klar
  Echo Whiskeyglas Stort 40 cl 4-pack Klar från Zwiesel har ett vackert vågmönster i basen som konstfullt förvandlar de subtila färgnyanserna i whiskyn till huvudakten. Detta gör att detta 9 cm höga glas, tillverkat maskinellt vid huvudkontoret i Zwiesel, verkligen drar till sig uppmärksamhet på vilken bardisk som helst. Glaset gör även ett imponerande intryck hemma, med sin linjära, klassiskt-moderna form och funktion.Kan diskas i maskin
 • Bruichladdich whiskyglas tumbler

  Bruichladdich whiskyglas tumbler
  Bruichladdich whiskyglas tumbler. På den berömda ön Islay i skotska Hebriderna ligger destilleriet Bruichladdich. På denna ö, känd för sin rökiga whisky har detta destilleri gått emot strömmen och producerat en fruktig och progressiv whisky, ofta med låg eller ingen rökighet. På grund av sina egenskaper har destilleriet fått smeknamnet "The Laddie" i vissa kretsar. I kontrast har de även producerat en av de rökigaste whiskysorterna som gjorts i den välrennomerade Octomore. Detta glas är en elegant tumbler som verkligen lyfter fram alla sidor ur aromen från Bruichladdichs utsökta whisky. Komplett med destilleriets runda logga på framsidan.
 • Glenfiddich whiskyglas tumbler 2-pack

  Glenfiddich whiskyglas tumbler 2-pack
  Glenfiddich whiskyglas tumbler som levereras i en snygg presentkartong med destilleriets logotyp på. Även glaset har denna mycket igenkända logotyp tryckt på sidan. Glenfiddich är en av Skotlands finaste whiskytillverkare och tillverkar whisky av hög kvalitet. Denna whiskytumbler passar utmärkt att ge bort som present eller att ha själv när du önskar dricka en Glenfiddich dram. Höjd: ca 90 mm Bredd: ca 81 mm
 • Whiskeyglas Odd - 6pack

  Whiskeyglas Odd - 6pack
  Ett inbjudande glas med tidlös design.Höjd: 9,5 cmDiameter: 6-9 cmVolym: 310 mlBlyfritt glasTål maskindiskKommer i kartong om 6st
 • Broste Copenhagen Limfjord tumblerglas 35cl Amber

  Broste Copenhagen Limfjord tumblerglas 35cl Amber
  Broste Copenhagen Limfjord tumblerglas 35cl Amber
 • Serax Inku tumblerglas S 25 cl Clear

  Serax Inku tumblerglas S 25 cl Clear
  Serax Inku tumblerglas S 25 cl Clear
 • blomus Flow tumblerglas 22 cl 2-pack Coffee

  blomus Flow tumblerglas 22 cl 2-pack Coffee
  blomus Flow tumblerglas 22 cl 2-pack Coffee

Tumbler för whiskey on the rocks

tumblerglas, rökig whiskey

Tumblerglaset är ofta förknippat med att servera en whiskey on the rocks, med mycket is. Det kallas ibland även för just rocks-glas av den anledningen. Som ett klassiskt typ av glas används också namnet Old Fashioned glas.

Man fyller då glaset med iskuber som kommer att kyla whiskeydrycken men också späda den i takt med att kuberna smälter. Vill man inte ha en utspädning finns det andra typer av fryskuber att ta till. En del tycker att stenkuber är snyggt och effektivt men tänk på att de kan skada whiskeyglaset och ge repor.

iskub och rocksglas