Tumblerglas

Det vanligaste whiskeyglaset är tumbler, ett robust och lågt glas med bred bas. Kallas ibland för rocks-glas då man ofta serverar en whiskey on the rocks i dessa.

Formen på ett tumblerglas är inte optimal för att fånga aromer på bästa sätt. Glaset är lika brett nedtill som öppningen upptill. Tumblerglaset har ingen fot men i regel alltid en tjock botten. Sidorna kan vara raka eller lätt svängda med en kupliknande form.

4 populära tumblerglas

 • Table Top Stories - Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl

  Table Top Stories - Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl
  Ett whiskeyglas eller tumbler glas som har en tilltalande design i slipad kristall men samtidigt den klassiska raka formen. Storleken och formen på glaset gör så att perfekt mängd kan serveras med is som får tillräckligt mycket plats för att röras runt tillsammans med drinken.
 • Orrefors - SÅLD Whiskyglas Erik 6 st Olle Alberius

  Orrefors - SÅLD Whiskyglas Erik 6 st Olle Alberius
  6 st whiskyglas ur serien Erik av Olle Alberius för Orrefors.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Riedel - Vinum Whiskyglas 2-pack

  Riedel - Vinum Whiskyglas 2-pack
  Whiskyglas i 2-pack från Riedels serie Vinum. Det här glaset är särskilt framtaget för Single Malt Whisky. Glaset har en långsmal kupa, som är lätt utsvängd i överkant. Formen förhöjer en bra whisky genom att förstärka fatens karaktär och rökighet och samtidigt tona ner alkoholens sura, stickiga doft. Något som skiljer glaset från många andra whiskyglas är att det har stam och fot. På så vis hindras drycken från att värmas upp av handen.Vinum är Riedels mest populära glasserie. Serien är den första i världen med maskintillverkade vinglas för olika druvor och typer av vin. Varje glas är framtaget av en grupp experter och utvecklingsprocessen pa°ga°r i upp till tva° a°r.Vinum består av en mängd olika vatten-, sprit- och vinglas i kristall. Samtliga glas går att diska i maskin.
 • Chateau låg Tumbler 20 cl

  Chateau låg Tumbler 20 cl

Fler tips på tumbler

 • Vinum Brandy 2-pack

  Vinum Brandy 2-pack
 • Malt 0,7L Glaskaraff med kork. H 21 Ø 11 cm. Rymmer: 70 cl

  Malt 0,7L Glaskaraff med kork. H 21 Ø 11 cm. Rymmer: 70 cl
 • Stockholm Tumbler whiskyglas 27 cl

  Stockholm Tumbler whiskyglas 27 cl
  Stockholm Tumbler whiskyglas 27 cl är en riktig stilikon bland whiskeyglas och Old Fashioned-glas. Stockholm Tumbler whiskyglas är så klassiskt det kan bli i stilen. Detta drinkglas från Durobor har en kraftig botten och en delikat utvidgande kupa. Stockholm Tumbler är ett perfekt drinkglas att avnjuta en whiskey on the rocks ur, men det passar även bra till klassiska drinkar som Mojito, Vodka Lime och liknande. Volym: 27 cl Höjd: 9 cm Ø: 8,9 cm
 • Kronenbourg 1664 ölglas Blanc Tumbler 50 cl

  Kronenbourg 1664 ölglas Blanc Tumbler 50 cl
  Kronenbourg 1664 ölglas 50 cl är ett större ölglas till de friska brygderna från franska bryggeriet Kronenbourg i Alsace. Detta ölglas vilar på en stabil botten och expanderar upptill. Ett härligt ölglas till ljus lager eller frisk veteöl. På framsidan av detta ölglas står Kronenbourg 1664 tryckt på vit bakgrund. Volym: 50 cl
 • Vintage - SÅLD Rustica Whiskyglas 6 st

  Vintage - SÅLD Rustica Whiskyglas 6 st
  6 st whiskyglas ur serien Rustica av Göran Wärff för Pukeberg.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Kosta Boda - New Friends Tumbler Groda 46 cl

  Kosta Boda - New Friends Tumbler Groda 46 cl
  Lekfullt tumblerglas med en groda i botten, perfekt till favoritdrinken eller att servera dessert ur. Volym 46 cl.En björn dyker upp, en and vilar nöjt på botten, en annan fågel betraktar dina dryckesvanor utan att egentligen bry sig. Ernst Billgren är ett med naturen och tillsammans med Kosta Bodas skickliga glasblåsare har han skapat serien New Friends, skulpturer som går att dricka ur och servera i.
 • Tequilaglas Bar tumbler Riedel 19 cl 4-pack

  Tequilaglas Bar tumbler Riedel 19 cl 4-pack
  Tequilaglas Bar tumbler Riedel 19 cl 4-pack som är designade för att avnjuta Tequila, Mexicos nationaldryck ur. Detta utsökta glas passar även perfekt till Whisky, rom, gin och andra passande destillat. Designen på detta glas är inspirerad av den franska art nouveau-epoken. Bar tumbler är en serie glas som ger alla tequila, rom, whisky och drinkälskare vad de efterfrågar. Bar tumbler serien innehåller glas och glas-set av olika typer. Tål maskindisk Höjd: 21 cm Volym: 19 cl
 • Spiegelau - Authentis Digestive Whiskyprovarglas 4-pack

  Spiegelau - Authentis Digestive Whiskyprovarglas 4-pack
  Ett glas format för att ta fram den karaktäristiska whiskyaromen när den blandas med luften som fångas i kupans övre del. Det korta benet bidrar till att du enkelt kan virvla runt whiskyn i glaset. Utsedd till Svensk Whiskyförmedlings officiella whiskyprovarglas. Perfekt för att servera olika sorters malt whisky, bourbon och avec.
 • Bruichladdich whiskyglas tumbler

  Bruichladdich whiskyglas tumbler
  Bruichladdich whiskyglas tumbler. På den berömda ön Islay i skotska Hebriderna ligger destilleriet Bruichladdich. På denna ö, känd för sin rökiga whisky har detta destilleri gått emot strömmen och producerat en fruktig och progressiv whisky, ofta med låg eller ingen rökighet. På grund av sina egenskaper har destilleriet fått smeknamnet "The Laddie" i vissa kretsar. I kontrast har de även producerat en av de rökigaste whiskysorterna som gjorts i den välrennomerade Octomore. Detta glas är en elegant tumbler som verkligen lyfter fram alla sidor ur aromen från Bruichladdichs utsökta whisky. Komplett med destilleriets runda logga på framsidan.
 • Table Top Stories - Rumours Whiskeykaraff + 6 Tumblerglas

  Table Top Stories - Rumours Whiskeykaraff + 6 Tumblerglas
  Men det här populära presentpaketet blir du bästa gästen för alla möjliga bjudningar och tillställningar. I setet ingår en whiskeykaraff som passar lika bra som inredningsdetalj som på bordet. De 6 tumblerglasen har en rak form som ofta utmärker klassiska whiskeyglas och gör att perfekt mängd kan serveras.
 • Balvenie whiskyglas tumbler

  Balvenie whiskyglas tumbler
  I det idylliska samhället Dufftown i Skottland återfinns en stor mängd whiskydestillerier. Samhället har länge gått under namnet "Whisky Capital of the World", bland flera nämnvärda producenter återfinns Balvenie. Denna whiskyproducent är känd för sina välbalanserade och tydligt fatlagrade produkter. Balvenie delar sin vattenkälla med världsberömda Glenfiddich och är likt sin granne en av världens största producenter av single malt whisky. Detta whiskyglas har en avlång kupad form och saknar fot, vilket ger ett intryck av elegans. På framsidan av denna tumbler återfinns Balvenies logga skriven i vitt.
 • Vintage - SÅLD Musen Lasse Åberg Whiskyglas 4 st

  Vintage - SÅLD Musen Lasse Åberg Whiskyglas 4 st
  4 st whiskyglas ur serien Musen formgiven av Lasse Åberg.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Iittala - Gaissa Drinkglas 28 cl 2-pack

  Iittala - Gaissa Drinkglas 28 cl 2-pack
  Gaissa är en vacker serie som passar utmärk till festligare tillfällen. Använd till whisky, drinkar, öl, vatten eller annan dryck.
 • Edward Blom - Whiskyglas / Tastingglas 42 cl Som ungdom ska

  Edward Blom - Whiskyglas / Tastingglas 42 cl Som ungdom ska
  Edward Blom fortsätter att sätta guldkant på vår tillvaron. Nu finns det även Whisky/Tastingglas i Edward Blom Collection, med samma härliga ordspråk som alltid.Glaset har en skön tyngd och är dekorerat med en guldkant överst. Kupan på glaset bevarar dryckens aromer på bästa sätt och gör att glaset även passar utmärkt till konjac och avec.Välj mellan citaten;När man festar festar man och då festar man rejältJag gillar fett, sprit och rejäla portionerAllting gott och alldeles för mycketSom ungdom ska man dricka punsch, röka cigarrer, läsa poesi och lösa världens alla problem över på tok för mycket rödvinDet viktiga är inte hur många år du får, utan vad du fyller dem medInget är så meningslöst som en kolhydrat som inte är ölLivet på en pinne
 • Authentis Digestive 17 cl 4-pack Klar

  Authentis Digestive 17 cl 4-pack Klar
 • Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack

  Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack
 • Iittala - Kalinka Whiskeyglas 5 st

  Iittala - Kalinka Whiskeyglas 5 st
  Whiskeyglas ur serien Kalinka formgiven av Timo Sarpaneva vid Iittala.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Iittala - SÅLD Whiskyglas 8 st IIttala

  Iittala - SÅLD Whiskyglas 8 st IIttala
  8 st whiskyglas från Iittala.NyskickProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Riedel - Bar Tumbler Whisky Spey Whiskyglas 2-pack

  Riedel - Bar Tumbler Whisky Spey Whiskyglas 2-pack
  Whisky Spey Whiskyglas från Riedel är döpt efter floden Spey i Skottland och är speciellt avsett och framtaget för whisky och whiskydrinkar. Ett måste för alla whiskeyfantaster! Modellen är populär i whiskysammanhang och kallas även för Old Fashioned-glas, tumbler eller rocksglas. Whiskey spey är en del av Riedels Bar Tumbler Serie. Glasen levereras i ett smidigt 2-pack och rymmer 29,5 cl. Samla vännerna och blanda en whiskydrink och servera med stil med detta exklusiva set. Prova din egen whisky Sour. Du behöver: -5 cl Whisky (förslagsvis bourbon) -3 cl citronsaft -2 cl sockerlag -1 äggvita Blanda alla ingredienser i en shaker. Skaka sedan ordentligt utan is för att bygga upp ett bra skum från äggvitan. Tillsätt sedan generöst med is och skaka igen. Sila ner drinken i ditt Whisky Spey glas och garnera med angostura bitter för maximal smakupplevelse. Whisky Spey Whiskyglas från Riedel rymmer 29,5 cl och i serien ingår höga och låga glas såväl som set. Detta glas inspirerades från den franska art nouveau-epoken och ger en härlig exklusiv känsla med tidlös design och glasets inspirerande bakgrund.
 • Nachtmann - Noblesse Whiskyglas 29,5 cl 4-pack

  Nachtmann - Noblesse Whiskyglas 29,5 cl 4-pack
  Njut av din whisky i ett stilrent glas som känns behagligt och stabilt i handen. Noblesse är en elegant serie från Nachtmann som är både tålig och sofistikerad med ett vackert slipat diamantmönster.
 • Concerto tumblerglas

  Concerto tumblerglas
  Concerto tumblerglas. Ett vackert och behändigt italienskt designat tumblerglas som går att använda till det mesta. Glaset är av högsta kvalité och har en vacker rombformad slipning med kraftig botten. Volym 29 cl. Höjd 9 cm.
 • Opera tumblerglas

  Opera tumblerglas
  Opera Tumblerglas. Ett riktigt stiligt on the rocksglas med raka stiliga linjer och en relativt tunn botten. Detta i kombination med att slipningarna är relativt lågt placerade ger detta glas en mycket elegant look. Perfekt för Whiskey eller Bourbon. Tål maskindisk Volym 30 cl höjd 94 mm Ø 82 mm
 • Salong Betong Old Fashioned Glas 28 cl 2-pack Klar/Svart

  Salong Betong Old Fashioned Glas 28 cl 2-pack Klar/Svart
 • Whiskeyglas Viski Irving - 2 glas

  Whiskeyglas Viski Irving - 2 glas
 • Leonardo - Brindisi Whiskyglas 27 cl 6-pack Grön

  Leonardo - Brindisi Whiskyglas 27 cl 6-pack Grön
  Vackert whiskyglas från Leonardo och serien Brindisi. Glaset rymmer 27 cl och är 10 cm högt. Längtan efter ett enkelt liv på landet har aldrig varit så stor som idag. Den nya glas-serien Brindisi från Leonardo är en kollektion handgjorda glas, som tar in den italienska, lantliga charmen i ditt hem. Glasens facetterade design är en riktig blickfångare, och de passar både till vardag som fest. Glasen är robusta och krosståliga, vilket gör att de är idealiska att ta med på picknicken eller campingen. Brindisi-serien har sex olika glas att erbjuda, i tre olika färger. Alla glasen matchar varandra, och kompletterar din dukning oavsett val av servis. Glasen tillför en lantlig och gedigen känsla, som passar de flesta tillfällen. Välj mellan rödvinsglas, vitvinsglas, champagneglas, whiskyglas, dricksglas och höga tumblerglas – i färgerna klar, grön och antracitgrå. Glaset är högkvalitativt och extremt hållbart, tål att diskas i diskmaskinen och använda i mikrovågsugnen. Levereras i 6-pack
 • Kronenbourg 1664 Blanc tumbler ölglas 50 cl

  Kronenbourg 1664 Blanc tumbler ölglas 50 cl
  50 cl Kronenbourg Blanc tumbler ölglas. En veteöl från Alsace. Detta läckra ölglas är unikt då det har en elegant fot med en blå lyster som även är mycket greppvänlig. Kronenbourg 1664 Blanc är printat på framsidan och markering för 50 cl på sidan. Mycket snyggt ölglas!
 • Adagio tumblerglas

  Adagio tumblerglas
  Adagio tumblerglas. Ett vackert tumblerglas i kristall med stiligt slipad botten. Upptill har Adagio tumblerglaset raka slipningar. Rymmer 35 cl. h: 100,5 mm - Ø 88 mm Tål maskindisk
 • Jack Daniels tumbler

  Jack Daniels tumbler
  En lyxig tumbler med bra tyngd och lätt fyrkantig form nedtill. Jack Daniels tumbler är ett whiskeyglas från det mytomspunna Sour Mash destilleriet Jack Daniels i Lynchburg, Tennessee. Detta tumblerglas har en härlig klassisk design av ett Double Old Fashioned-glas. Passar perfekt till en whiskey on the rocks eller en Lynchburg Lemonade. Glaset har markeringar vid 2 och 4 cl.
 • Campiello tumblerglas

  Campiello tumblerglas
  Campiello tumblerglas. Ett vackert, Italienskt designat tumblerglas som är fyrkantigt nedtill och expanderar sig utåt till en rund form. Upptill har Campiello-tumblern en stilfull rutnätsslipning. Volym 34 cl. Höjd 9,5 cm.
 • Whiskyglas - Fotboll

  Whiskyglas - Fotboll
  Hgkvalitativa whiskyglas i enkel snygg design.Personlig text ingr i priset fyll i de nskade flten ovan och stt din unika prgel p produkten.En uppskattad gva att ge bort till whiskeyfantasten.Levereras&hellip:
 • Healey DOF tumblerglas 31 cl

  Healey DOF tumblerglas 31 cl
  Healey Dof tumblerglas 31 cl. Ett läckert och stilrent double old fashioned-glas med stiliga slipningar som formar ett rutnät. Mycket stiligt glas att servera whiskey on the rocks och olika typer av cocktails ur, inte minst då en klassisk Old Fashioned. Vol: 31 cl
 • City Old Fashioned 25 cl 4-pack

  City Old Fashioned 25 cl 4-pack
 • Vattenglas/whiskyglas Mixology 50 cl 2 st

  Vattenglas/whiskyglas Mixology 50 cl 2 st
 • Johnnie Walker tumblerglas

  Johnnie Walker tumblerglas
  Ett av de främsta och absolut största namnen inom whiskey. Johnnie Walker producerar blended whisky, vilket ofta erbjuder en välbalanserad produkt av mycket hög och jämn kvalité. Inte minst är Johnnie Walker kända för sina standardprodukter Red Label och Black Label, men det finns åtskilliga varianter av mycket hög kvalité för den kräsne. Detta eleganta tumblerglas har Johnnie Walker-loggan på framsidan och deras kaxiga slogan "our blend cannot be beat" på baksidan. Foten på glaset har formen av två mötande trianglar. Mycket elegant! Rymmer 30 cl upp till kanten.
 • Modern House - America Whiskyglas 37 cl 4-pack Klar

  Modern House - America Whiskyglas 37 cl 4-pack Klar
  Vackra whiskyglas i 4-pack, glaset har en volym på 37 cl. Glasen kommer från Modern House och serien America, vilken kännetecknas av en elegant och originell vintagestil. Dess vackra facetter ger fantastiska ljuseffekter och för tankarna tillbaka till 1920-talet och de trendiga jazzbarerna på den tiden, fyllda av glitter och glamour. Glasen är tillverkade av Bormioli Rocco, en ledande italiensk glastillverkare grundad 1825. Kan diskas i diskmaskin på översta hyllan. Använd glans för bästa resultat.
 • Talisker tumbler med rund botten

  Talisker tumbler med rund botten
  Talisker tumbler med rund botten. Exklusivt whiskyglas med rund botten från destilleriet Talisker. Den rundade botten är konstruerad så att glaset står stabilt men vickar lite på ett angenämt sätt. Ett lyxigt sätt att avnjuta denna härligt rökiga single malt whisky.
 • JFK tumblerglas kristall

  JFK tumblerglas kristall
  Den exklusiva kollektionen JFK består av klassiska tumblerglas, highballglas, vackra karaffer och ishink av munblåst kristall som reflekterar ljuset och sprider ett otroligt fint skimmer. Slå dig ner i favoritfåtöljen, häll upp ett glas av din favoritdryck - och lugnet är ett faktum! Levereras i exklusiv presentförpackning.
 • Riedel - Drink Specific Cocktailglas 2-pack

  Riedel - Drink Specific Cocktailglas 2-pack
  Rocks drinkglas ingår i Riedels nya serie Drink Specific Glassware, en modern samling drinkspecifika glas till tusentals cocktails. Glaset bredd passar perfekt till drinkar med is, som till exempel The Old Fashioned. Säljs i 2-pack.Serien är den enda glasserien speciellt framtagen för att möta bar- och cocktailkulturens högt ställda krav, och är utvecklad i samarbete med spritspecialisten Zane Harris.Serien består av sex olika glas: Highball, Rocks, Neat, Fizz, Nick & Nora, och Sour, utformade för att passa de sju stora klassiska cocktaildrinkarna: The Old Fashioned, Manhattan, Daiquiri, Sour, Peasant, Buck and Julep.
 • O Wine Whisky Spey 2-pack

  O Wine Whisky Spey 2-pack
 • Manhattan tumblerglas kristall singel

  Manhattan tumblerglas kristall singel
  Manhattan tumblerglas är vackra glas i kristall med facetterad skärning som reflekterar ljuset briljant. Kristallglas har en fin glans och sprider ett härligt skimmer. Manhattan kan användas som vattenglas, whiskeyglas eller cocktailglas, trots att de är tumblerglas.
 • Grace Old Fasioned Glas 32 cl 2-pack

  Grace Old Fasioned Glas 32 cl 2-pack
 • Orrefors - Peak Old Fashioned 25 cl 4-pack

  Orrefors - Peak Old Fashioned 25 cl 4-pack
  Snygga whisky glas i 4-pack skapat av Martti Rytkönens vars glaskollektioner är alltid gjorda i sann Orrefors-anda. Marttis klara och slipade kristall präglas alltid av tidlöshet och påtaglig kvalitet.
 • Bach Vattenglas/Whiskyglas 4 st

  Bach Vattenglas/Whiskyglas 4 st
 • Whiskeyglas 6-pack

  Whiskeyglas 6-pack
 • Reijmyre Glasbruk - SÅLD Whiskyglas Antik 6 st

  Reijmyre Glasbruk - SÅLD Whiskyglas Antik 6 st
  6 st whiskyglas ur serien Antik från Reijmyre Glasbruk.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Whiskyglas - Golf

  Whiskyglas - Golf
  Hgkvalitativa whiskyglas i enkel snygg design.Personlig text ingr i priset fyll i de nskade flten ovan och stt din unika prgel p produkten.En uppskattad gva att ge bort till whiskeyfantasten.Levereras&hellip:
 • Fire tumblerglas

  Fire tumblerglas
  Fire Tumblerglas. En vacker tumbler med klara, tydliga former. Glaset har slipats i ett vackert mönster som liknar eldsflammor. Ett utmärkt glas till whiskyn. Varför inte framför en varm brasa? Volym: 33 cl Höjd: 92.5mm
 • Glenfiddich whiskyglas tumbler

  Glenfiddich whiskyglas tumbler
  Glenfiddich whiskyglas tumbler. Strax norr Dufftown i Skottland ligger ett av världens främst säljande destillerier, Glenfiddich Distillery. Destilleriet grundades av William Grant redan 1886, och är vida känt och internationellt prisat för sin välbalanserade whisky. Glaset är av kupad form och saknar fot. Denna tumbler har Glenfiddich logga på framsidan av glaset. H: 9,2 cm Ø högst upp: 4,7 cm

Tumbler för whiskey on the rocks

tumblerglas, rökig whiskey

Tumblerglaset är ofta förknippat med att servera en whiskey on the rocks, med mycket is. Det kallas ibland även för just rocks-glas av den anledningen. Som ett klassiskt typ av glas används också namnet Old Fashioned glas.

Man fyller då glaset med iskuber som kommer att kyla whiskeydrycken men också späda den i takt med att kuberna smälter. Vill man inte ha en utspädning finns det andra typer av fryskuber att ta till. En del tycker att stenkuber är snyggt och effektivt men tänk på att de kan skada whiskeyglaset och ge repor.

iskub och rocksglas