Tumblerglas

Det vanligaste whiskeyglaset är tumbler, ett robust och lågt glas med bred bas. Kallas ibland för rocks-glas då man ofta serverar en whiskey on the rocks i dessa.

Formen på ett tumblerglas är inte optimal för att fånga aromer på bästa sätt. Glaset är lika brett nedtill som öppningen upptill. Tumblerglaset har ingen fot men i regel alltid en tjock botten. Sidorna kan vara raka eller lätt svängda med en kupliknande form.

4 populära tumblerglas

 • Riedel - Vinum Whiskyglas 2-pack

  Riedel - Vinum Whiskyglas 2-pack
  Whiskyglas i 2-pack från Riedels serie Vinum. Det här glaset är särskilt framtaget för Single Malt Whisky. Glaset har en långsmal kupa, som är lätt utsvängd i överkant. Formen förhöjer en bra whisky genom att förstärka fatens karaktär och rökighet och samtidigt tona ner alkoholens sura, stickiga doft. Något som skiljer glaset från många andra whiskyglas är att det har stam och fot. På så vis hindras drycken från att värmas upp av handen.Vinum är Riedels mest populära glasserie. Serien är den första i världen med maskintillverkade vinglas för olika druvor och typer av vin. Varje glas är framtaget av en grupp experter och utvecklingsprocessen pa°ga°r i upp till tva° a°r.Vinum består av en mängd olika vatten-, sprit- och vinglas i kristall. Samtliga glas går att diska i maskin.
 • Chateau låg Tumbler 20 cl

  Chateau låg Tumbler 20 cl
 • Table Top Stories - Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl

  Table Top Stories - Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl
  Ett whiskeyglas eller tumbler glas som har en tilltalande design i slipad kristall men samtidigt den klassiska raka formen. Storleken och formen på glaset gör så att perfekt mängd kan serveras med is som får tillräckligt mycket plats för att röras runt tillsammans med drinken.
 • Tumblerglas More, 4-pack, 44 cl

  Tumblerglas More, 4-pack, 44 cl
  Tumblerglas 4-Pack. 44cl

Fler tips på tumbler

 • Riedel - Sommeliers Whiskyglas

  Riedel - Sommeliers Whiskyglas
  Det här glaset är särskilt framtaget för Single Malt Whisky. Glaset har en långsmal kupa, som är lätt utsvängd i överkant. Glasmodellen används ofta på whiskyprovningar, eftersom formen hjälper till att koncentrera aromerna i drycken. Något annat som skiljer glaset från många andra whiskyglas är att det har stam och fot. På så vis hindras drycken från att värmas upp av handen.Glaset passar även till: Maltwhisky och Whisky/Whiskey.
 • Noblesse Tumbler Vintage Blue 2-pack

  Noblesse Tumbler Vintage Blue 2-pack
 • Spectra tumbler 35cl 4-pack, grön

  Spectra tumbler 35cl 4-pack, grön
  Dricksglas i lyxig, modern tappning. Rund modell som rymmer 35 cl. Munblåst glas. Designer: Ann-Carin Wktorsson
 • Glenmorangie whiskyglas tumbler

  Glenmorangie whiskyglas tumbler
  Glenmorangie whiskyglas tumbler. Läckert whiskyglas med en lyxig känsla från Highland-destilleriet Glenmorangie. Denna tumbler har läckra runda former och en bred, kraftigare botten. En bekväm tumbler som med sin kupade form återger en balanserad arom från whiskyn, och vid önskan får man även plats med en isbit eller kylsten. Höjd: 8,9 cm Ø: 6,6 cm
 • Kosta Boda - Château Old Fashioned 27 cl

  Kosta Boda - Château Old Fashioned 27 cl
  Old Fashioned från Kosta Bodas serie Château. Underbart att duka bordet med både till vardags och till fest. Château ritades av Bertil Vallien redan 1981 och är med sitt klassiska och vackra uttryck fortfarande ett av Kosta Bodas allra mest omtyckta servisglas.Glaset hette tidigare Château Old Fashioned 20 cl hos Kosta Boda.
 • Manhattan tumblerglas kristall

  Manhattan tumblerglas kristall
  Manhattan tumblerglas är vackra glas i kristall med facetterad skärning som reflekterar ljuset briljant. Kristallglas har en fin glans och sprider ett härligt skimmer. Manhattan tumblerglas kan användas som vattenglas, whiskeyglas eller cocktailglas. Eller imponera på gästerna genom att servera desserten i dessa tjusiga kristallglas. Säljs i set om sex stycken tumblerglas i kristall.
 • Metropol tumbler vattenglas 2-pack

  Metropol tumbler vattenglas 2-pack
  Metropol tumbler vattenglas 2-pack. Ett utsökt tumblerglas som designats med en kraftig botten med en droppe av svart färg i. Mycket elegant design som perfekt matchar vinglasen i Metropolserien, men står sig väl även för sig själv. Serien Metropol är en moderniserad och raffinerad serie som inspirerats från storsäljaren Intermezzo. Med Metropol har designern Erika Lagerbielke formgivit en stilren serie kristallglas med en självsäker uppsyn och vass form. Eleganta glas som passar till såväl mingel och fest som till helt vanliga dagar. Volym: 230 ml Höjd: 110 mm Diameter: 75 mm Tål maskindisk
 • Whiskyglas - Fotboll

  Whiskyglas - Fotboll
  Hgkvalitativa whiskyglas i enkel snygg design.Personlig text ingr i priset fyll i de nskade flten ovan och stt din unika prgel p produkten.En uppskattad gva att ge bort till whiskeyfantasten.Levereras&hellip:
 • Bach Vattenglas/Whiskyglas 4 st

  Bach Vattenglas/Whiskyglas 4 st
 • Whiskeyglas Nobless, 4-pack

  Whiskeyglas Nobless, 4-pack
  Ett set med fyra stycken whiskeyglas i kristall med traditionellt diamantmönster. Rymmer 29,5 cl.
 • Club No. 2 Tumblerglas 250 Ml Crystal Clear 2-pack

  Club No. 2 Tumblerglas 250 Ml Crystal Clear 2-pack
  Club No.2 är glaset som har allt - det är miljövänligt, okrossbart, håller för evigt, känns bra i handen, har isolerande egenskaper och går såklart bra att diska i diskmaskinen. Detta tumblerglas är perfekt som whiskyglas eller dricksglas. Club glas är tillverkade i 100% återvinningsbar, miljövänlig plast helt fritt från melamin och BPA. Glaset är okrossbart och repfritt, tillverkat i Koziols egen fabrik i Odenwald, Tyskland. Diskmaskinsäker.Färg: Crystal Clear. Volym: 250 ml.
 • Vintage - SÅLD Whiskyglas Lasse Åberg 6 st

  Vintage - SÅLD Whiskyglas Lasse Åberg 6 st
  6 whiskyglas ur serien Musen formgiven av Lasse Åberg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Riedel - O Wine Whiskyglas 2-pack

  Riedel - O Wine Whiskyglas 2-pack
  O Wine Whiskyglas från Riedel, i 2-pack. Ett lätt och tunt glas, i en traditionell rak form, som tar fram alla de kännetecken som man finner i en bra Single Malt Whisky. Dryckens rökighet och fatens karaktär lyfts fram, och syror dämpas. Glaset är tillverkat av maskinblåst kristallglas, som går att diska i diskmaskin. En elegant kombination av funktion och form.
 • Baileys tumbler

  Baileys tumbler
  Lyxig tumbler med Baileys logotyp på med härligt expanderande kropp. Glaset har en låg profil med tilldragande design. Ett perfekt drinkglas för en Baileys med is, irish coffee eller en white russian. Glaskroppen expanderar brant utåt och påminner om ett martiniglas utan fot, men med tjockare kropp. Bailey's logga är skriven i vitt upptill på två sidor, och stilrena vita streck sträcker sig runt designen.
 • Orrefors - Sofiero Old Fashioned 25 cl

  Orrefors - Sofiero Old Fashioned 25 cl
  Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén. De djupa slipningarna, bryter ljus likt en gnistrande diamant och blir en fin detalj i hemmet.
 • Noblesse Tumbler Aqua 2-pack

  Noblesse Tumbler Aqua 2-pack
 • Nachtmann Highland Tumblerglas 4-pack

  Nachtmann Highland Tumblerglas 4-pack
  Highland tumblerglas från Nachtmann är ett set med fyra stycken tumblers i kristall med olika slipningar. De fyra glasen är skurna i olika mönster och är lika snygga en och en som i samlad grupp. 4 st glas med olika mönster i kristallen. Volym: 34,5 cl Mått (Bredd x Höjd mm): 82 x 102 Tål maskindisk!
 • Tonic tumbler 29 cl

  Tonic tumbler 29 cl
  Tonic tumbler 29 cl är smidiga och stramt designade tumblerglas från Italesse som är stapelbara. Tonic Tumbler 29 cl har en låg kropp och en nästan obefintlig fot. Hela glaset flyter elegant ihop med bordet vilket skapar en homogen och minimalistisk design. Stilrent glas som passar till både whiskey, cocktails och som vattenglas till dukningen. Det passar även utmärkt att servera desserter och mindre förrätter ur. Volym: 29 cl Höjd: 70 mm Ø: 87,5 mm Stapelbart
 • Iittala - Kalinka Whiskyglas 6 st

  Iittala - Kalinka Whiskyglas 6 st
  6 st whiskyglas ur serien Kalinka formgiven av Timo Sarpaneva för Iittala..BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Vintage - SÅLD Musen Lasse Åberg Whiskyglas 4 st

  Vintage - SÅLD Musen Lasse Åberg Whiskyglas 4 st
  4 st whiskyglas ur serien Musen formgiven av Lasse Åberg.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Iittala - SÅLD Kalinka Whiskyglas 4 st

  Iittala - SÅLD Kalinka Whiskyglas 4 st
  4 st whiskyglas ur serien Kalinka formgivna av Timo Sarpaneva för Iittala.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Elixir Whiskyset 5 delar 38cl

  Elixir Whiskyset 5 delar 38cl
 • Orrefors - Peak Dbl Old Fashioned 34 cl 4-pack

  Orrefors - Peak Dbl Old Fashioned 34 cl 4-pack
  Snygga whiskyglas i 4-pack skapat av Martti Rytkönens vars glaskollektioner är alltid gjorda i sann Orrefors-anda. Marttis klara och slipade kristall präglas alltid av tidlöshet och påtaglig kvalitet.
 • Definition Digestive Glas 13cl Klar

  Definition Digestive Glas 13cl Klar
 • The O Wine Tumbler Water 2-pack

  The O Wine Tumbler Water 2-pack
 • Whiskeykaraff och glas Noblesse

  Whiskeykaraff och glas Noblesse
  Ett set med karaff och två whiskeyglas i kristall med traditionellt diamantmönster. Karaffen rymmer 750 ml och glasen 295 ml.
 • Noblesse Tumbler Aqua 2-pack

  Noblesse Tumbler Aqua 2-pack
 • Whiskyglas - Rock

  Whiskyglas - Rock
  Hgkvalitativa whiskyglas i enkel snygg design.Personlig text ingr i priset fyll i de nskade flten ovan och stt din unika prgel p produkten.En uppskattad gva att ge bort till whiskeyfantasten.Levereras&hellip:
 • Healey DOF tumblerglas 31 cl

  Healey DOF tumblerglas 31 cl
  Healey Dof tumblerglas 31 cl. Ett läckert och stilrent double old fashioned-glas med stiliga slipningar som formar ett rutnät. Mycket stiligt glas att servera whiskey on the rocks och olika typer av cocktails ur, inte minst då en klassisk Old Fashioned. Vol: 31 cl
 • Bruichladdich whiskyglas tumbler

  Bruichladdich whiskyglas tumbler
  Bruichladdich whiskyglas tumbler. På den berömda ön Islay i skotska Hebriderna ligger destilleriet Bruichladdich. På denna ö, känd för sin rökiga whisky har detta destilleri gått emot strömmen och producerat en fruktig och progressiv whisky, ofta med låg eller ingen rökighet. På grund av sina egenskaper har destilleriet fått smeknamnet "The Laddie" i vissa kretsar. I kontrast har de även producerat en av de rökigaste whiskysorterna som gjorts i den välrennomerade Octomore. Detta glas är en elegant tumbler som verkligen lyfter fram alla sidor ur aromen från Bruichladdichs utsökta whisky. Komplett med destilleriets runda logga på framsidan.
 • Spiegelau - Perfect Serve D.O.F Glas 37 cl 4-pack

  Spiegelau - Perfect Serve D.O.F Glas 37 cl 4-pack
  DOF-glas (Double Old Fashioned), 4-pack, i Perfect Serve Collectionen från Speigelau har utvecklats i samarbete med den internationellt prisbelönte barexperten Stephan Hinz. Perfect Serve Collection är robust och slitstark med en hög krossäkerhet samtidigt som den har en exceptionell briljans och är tidlöst elegant, med andra ord funktionalitet och estetik förenat på högsta nivå.
 • Signature Drinks Tumblerglas Lines 43 cl 2-Pack

  Signature Drinks Tumblerglas Lines 43 cl 2-Pack
  Signature Drinks Tumblerglas Lines 43 cl 2-Pack rymmer mycket av det goda så du kan servera alla olika sorters drinkar med eller utan mycket is. Detta tumblerglas har snygga linjer på kupan som skapar en exklusiv känsla. Ett mycket snyggt whiskeyglas tillverkat av blyfri kristall. Yppar sig utmärkt som drinkglas till en Old Fashioned eller andra whiskybaserade drinkar. Det passar även utmärkt som vattenglas eller till whiskey on the rocks. Levereras i 2-pack Vol: 43 cl Höjd: 10 cm Bredd: 8 cm
 • Storm Trooper tumbler

  Storm Trooper tumbler
  Storm Trooper tumbler. Ett whiskyglas utformat som en hjälm från en Stormtroopers utrustning. Själva hjälmen gjuten på insidan glaset vilket gör att alla konturer tydligt framträder när man fyller glaset med innehåll. Glaset är formad av originalgjutningen från den första Star Wars-filmen A New Hope, tillverkad av designern Andrew Ainsworth från Shepperton Design Studio. Så nära originalet man kan komma. Detta är ett måste för alla Star Wars-nördar! Volym: 15 cl Endast handdisk
 • Riedel - Bar Tumbler Whisky Fire Whiskyglas 2-pack

  Riedel - Bar Tumbler Whisky Fire Whiskyglas 2-pack
  Whisky Fire Whiskyglas är ett favoritglas bland Riedels Whisky fantaster och är en del av Riedels Bar Tumbler Serie. Glaset är speciellt avsett och framtaget för whisky och whiskydrinkar men fungerar även som ett vanligt mindre dricksglas för dem som gillar designen. Whiskyglaset kommer i ett fint 2-pack och kallas ”fire” på grund av dess eldliknande design. Glaset är något nättare än glasmodellen ”Spey” från samma serie. Samla vännerna och blanda en whiskydrink och servera med stil med detta exklusiva set. Prova din egen whisky Sour. Du behöver: -5 cl Whisky (förslagsvis bourbon) -3 cl citronsaft -2 cl sockerlag -1 äggvita Blanda alla ingredienser i en shaker. Skaka sedan ordentligt utan is för att bygga upp ett bra skum från äggvitan. Tillsätt sedan generöst med is och skaka igen. Sila ner drinken i ditt Whisky Fire glas och garnera med angostura bitter för maximal smakupplevelse. Whisky Fire Whiskyglas från Riedel rymmer 29,5 cl och i serien ingår höga och låga glas såväl som set. Detta glas inspirerades från den franska art nouveau-epoken.
 • Crispy Lowball Copal - 2 pack

  Crispy Lowball Copal - 2 pack
 • Street Old Fashioned 25 cl 4-pack

  Street Old Fashioned 25 cl 4-pack
 • WH Tumblerglas 400 ml, Chateau

  WH Tumblerglas 400 ml, Chateau
  Romantiskt tumblerglas i 6-pack ur serien Chateau från Leonardo. De sirliga blomstermotiven på glaset blir en vacker fond åt dina goda drycker.Volym: 400 mlMått: 9,5x9 cm
 • Orrefors - SÅLD Whiskyglas Erik 4 st Orrefors Olle Alberius

  Orrefors - SÅLD Whiskyglas Erik 4 st Orrefors Olle Alberius
  4 st whiskyglas ur serien Erik av Olle Alberius för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Edward Blom - Whiskyglas / Tastingglas 42 cl Livet på en

  Edward Blom - Whiskyglas / Tastingglas 42 cl Livet på en
  Edward Blom fortsätter att sätta guldkant på vår tillvaron. Nu finns det även Whisky/Tastingglas i Edward Blom Collection, med samma härliga ordspråk som alltid.Glaset har en skön tyngd och är dekorerat med en guldkant överst. Kupan på glaset bevarar dryckens aromer på bästa sätt och gör att glaset även passar utmärkt till konjac och avec.Välj mellan citaten;När man festar festar man och då festar man rejältJag gillar fett, sprit och rejäla portionerAllting gott och alldeles för mycketSom ungdom ska man dricka punsch, röka cigarrer, läsa poesi och lösa världens alla problem över på tok för mycket rödvinDet viktiga är inte hur många år du får, utan vad du fyller dem medInget är så meningslöst som en kolhydrat som inte är ölLivet på en pinne
 • Modern House - America Whiskyglas 37 cl 4-pack Klar

  Modern House - America Whiskyglas 37 cl 4-pack Klar
  Vackra whiskyglas i 4-pack, glaset har en volym på 37 cl. Glasen kommer från Modern House och serien America, vilken kännetecknas av en elegant och originell vintagestil. Dess vackra facetter ger fantastiska ljuseffekter och för tankarna tillbaka till 1920-talet och de trendiga jazzbarerna på den tiden, fyllda av glitter och glamour. Glasen är tillverkade av Bormioli Rocco, en ledande italiensk glastillverkare grundad 1825. Kan diskas i diskmaskin på översta hyllan. Använd glans för bästa resultat.
 • Iittala - SÅLD Niva Whiskyglas 4 st

  Iittala - SÅLD Niva Whiskyglas 4 st
  4 st whiskyglas ur serien Niva formgiven av Tapio Wirkkala för Iittala.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Romglas Bar tumbler Riedel 20,7 cl 4-pack

  Romglas Bar tumbler Riedel 20,7 cl 4-pack
  Romglas Bar tumbler Riedel 20,7 cl 4-pack som med sin specifika design med den breda kupan och den höga skorstenen i glaset övre del gör att du får en behaglig och angenäm doft och smakupplevelse. Designen på detta glas är inspirerad av den franska art nouveau-epoken. Dessa glas säljes endast på den skandinaviska marknaden. Bar tumbler är en serie glas som ger alla rom, whisky och drinkälskare vad de efterfrågar. Bar tumbler serien innehåller glas och glas-set av olika typer. Tål maskindisk Volym: 20,7 cl Höjd: 205 mm
 • Table Top Stories - Rumours Whiskeykaraff + 6 Tumblerglas

  Table Top Stories - Rumours Whiskeykaraff + 6 Tumblerglas
  Men det här populära presentpaketet blir du bästa gästen för alla möjliga bjudningar och tillställningar. I setet ingår en whiskeykaraff som passar lika bra som inredningsdetalj som på bordet. De 6 tumblerglasen har en rak form som ofta utmärker klassiska whiskeyglas och gör att perfekt mängd kan serveras.
 • Rona Handy tumblerglas 34 cl

  Rona Handy tumblerglas 34 cl
  Rona Handy tumblerglas 34 cl med rena, enkla linjer som tillhör Ronas Handy kollektion som  är utformade för att ge en klassisk och snygg touch till det dagliga användandet. Tillverkat av blyfri kristallin. Glasen har förstärkts på de ställen där man kan förvänta sig att de kan gå sönder, detta för att öka livslängden. Kan normalt diskas upp till 1000 gånger i diskmaskin utan att visa på några som helst brister eller förändringar på utseendet utöver vanligt slitage. Briljanta glas som framhäver innehållet i glaset. Passar som vanliga dricksglas, drinkglas och att servera vatten i vid middagen. Höjd: 100 mm Bredd: 78 mm
 • Riedel - Bar Tumbler Whisky Spey Whiskyglas 2-pack

  Riedel - Bar Tumbler Whisky Spey Whiskyglas 2-pack
  Whisky Spey Whiskyglas från Riedel är döpt efter floden Spey i Skottland och är speciellt avsett och framtaget för whisky och whiskydrinkar. Ett måste för alla whiskeyfantaster! Modellen är populär i whiskysammanhang och kallas även för Old Fashioned-glas, tumbler eller rocksglas. Whiskey spey är en del av Riedels Bar Tumbler Serie. Glasen levereras i ett smidigt 2-pack och rymmer 29,5 cl. Samla vännerna och blanda en whiskydrink och servera med stil med detta exklusiva set. Prova din egen whisky Sour. Du behöver: -5 cl Whisky (förslagsvis bourbon) -3 cl citronsaft -2 cl sockerlag -1 äggvita Blanda alla ingredienser i en shaker. Skaka sedan ordentligt utan is för att bygga upp ett bra skum från äggvitan. Tillsätt sedan generöst med is och skaka igen. Sila ner drinken i ditt Whisky Spey glas och garnera med angostura bitter för maximal smakupplevelse. Whisky Spey Whiskyglas från Riedel rymmer 29,5 cl och i serien ingår höga och låga glas såväl som set. Detta glas inspirerades från den franska art nouveau-epoken och ger en härlig exklusiv känsla med tidlös design och glasets inspirerande bakgrund.
 • Tumbler i färgat glas ELLEN

  Tumbler i färgat glas ELLEN
  Dricksglas i genomfärgat borosilikatglas som gör glaset extra tåligt för värme. Perfekt för dig som föredrar kaffet i glas!ELLEN finns i flera färger som kan förhöja varje måltid och dukning.• Dricksglas i färgat glas• Borosilikat/Eldfast glas som tål värme• Rund, mjuk design• Finns i flera färger• Volym: 30 cl• Mått: Diameter 8 cm Höjd 9 cm
 • Jack Daniels tumbler

  Jack Daniels tumbler
  En lyxig tumbler med bra tyngd och lätt fyrkantig form nedtill. Jack Daniels tumbler är ett whiskeyglas från det mytomspunna Sour Mash destilleriet Jack Daniels i Lynchburg, Tennessee. Detta tumblerglas har en härlig klassisk design av ett Double Old Fashioned-glas. Passar perfekt till en whiskey on the rocks eller en Lynchburg Lemonade. Glaset har markeringar vid 2 och 4 cl.
 • Spectra tumbler 35cl 4-pack, blå

  Spectra tumbler 35cl 4-pack, blå
  Dricksglas i lyxig, modern tappning. Rund modell som rymmer 35 cl. Munblåst glas. Designer: Ann-Carin Wktorsson

Tumbler för whiskey on the rocks

tumblerglas, rökig whiskey

Tumblerglaset är ofta förknippat med att servera en whiskey on the rocks, med mycket is. Det kallas ibland även för just rocks-glas av den anledningen. Som ett klassiskt typ av glas används också namnet Old Fashioned glas.

Man fyller då glaset med iskuber som kommer att kyla whiskeydrycken men också späda den i takt med att kuberna smälter. Vill man inte ha en utspädning finns det andra typer av fryskuber att ta till. En del tycker att stenkuber är snyggt och effektivt men tänk på att de kan skada whiskeyglaset och ge repor.

iskub och rocksglas