Snifter

Kanske är det mest för cognac som sniftern har använts men formen lämpar sig bra även för whiskey. Snifter glas har formen av en ballong med mycket bred kropp.

Populära snifterglas

 • Whiskyglas Spiegelau Snifter 2-pack

  Whiskyglas Spiegelau Snifter 2-pack
  Whiskyprovarglas Spiegelau Snifter best&:aring:r av en mediumstor tulpanformad sk&:aring:l, ideal f&:ouml:r att f&:aring:nga whiskyns rika aromer. Skaftet &:auml:r specialtillverkat f&:ouml:r&hellip:
 • Whiskyglas LSA Islay Nosing Glass 2 st

  Whiskyglas LSA Islay Nosing Glass 2 st
  Handgjorda whisky nosing glasses fr&:aring:n LSA. Kan graveras!Lock medf&:ouml:ljer till b&:aring:da glasen. Kupan och locken &:auml:r gjorda f&:ouml:r att h&:aring:lla inne doft, smak&hellip:
 • Whiskyglas Väska Spiegelau Snifter 6-pack

  Whiskyglas Väska Spiegelau Snifter 6-pack
  Whiskyglas V&:auml:ska Spiegelau Snifter 6-pack. Eleganta whiskyprovar glas fr&:aring:n Spiegelau. Levereras i en b&:auml:rv&:auml:ska, perfekt f&:ouml:r utflykter. Glasen kan graveras.
 • Spiegelau - Whisky Snifter 17 cl kort ben 2-pack

  Spiegelau - Whisky Snifter 17 cl kort ben 2-pack
  Whiskyprovarglas från Spiegelau. Glaset har en rundad kupa som smalnar av längst med kanten samt ett kort ben. Kan diskas i maskin.

Fler tips på snifter

Snifterglasets form och starka spritdrycker

snifter, glas för whiskey eller cognac

Den breda basen och kroppen på ett snifterglas gör att kontaktytan för drycken mot luften är stor. Om glaset är fyllt med starka spritdrycker kan doften bli lite för mycket etanol om man sätter näsan vid öppningen.

Fördelen med snifterns breda bas är att man kan få in hela handen under och värma spritdrycken ganska så snabbt.