Snifter

Kanske är det mest för cognac som snifterglas har använts men formen lämpar sig bra även för whiskey. Ett glas av typen snifter har formen av en ballong med en mycket bred kropp som smalnar av uppåt. Snifterglaset har ett ganska kort ben med rund fot.

Populära snifterglas

 • Spiegelau - Whisky Snifter 17 cl kort ben 2-pack

  Spiegelau - Whisky Snifter 17 cl kort ben 2-pack
  Whiskyprovarglas från Spiegelau. Glaset har en rundad kupa som smalnar av längst med kanten samt ett kort ben. Kan diskas i maskin.
 • Platinum whiskyprovarglas 4-pack

  Platinum whiskyprovarglas 4-pack
  Platinum whiskyprovarglas 4-pack. Utmana din sensoriska förmåga med ett riktigt stiligt whiskyprovarglas. Platinum whiskyprovarglas är utsett till Svensk Whiskyförmedlings officiella provarglas. Detta borgar för kvalité. En hög och smal stjälk underlättar för bedömning av färgen. Höjden kompenseras med en bred fot för ökad stabilitet och själva kupan är utformad för att tydligt presentera aromerna. Spiegelau som tillverkar detta glas har döpt om glaset till Authentis Digestivo, vilket nu anges på kartongen. Glaset har sedan tidgare även hetat Whisky Sniffer (whisky snifter). Volym: 17 cl Höjd: 18,8 cm Ø: 6,2 cm Denna produkt innehåller 4 st glas.
 • Whisky Snifter Premium 2 st glas och 1 st Karaff

  Whisky Snifter Premium 2 st glas och 1 st Karaff
  Whisky Snifter Premium 2 st glas och 1 st Karaff. Whisky Sniffer whiskyglas med en något kortare stjälk från Spiegelau som ger dig den där extra känslan av kvalitet och lyx , ett mycket mångsidigt glas. Kupan har en hög avlång design och rymmer hela 28 cl dryck. Passar utmärkt till starkvin, likörer, gin, rom och övriga destillat. Samt innehåller detta paket 1 st whiskykaraff som rymmer 75 cl favoritwhisky. Önskar du komplettera med fler glas i denna läckra serie? Då finner du glasen här! Whisky Snifter Premium karaff Höjd: 189 mm Bredd: Ø 91 mm Volym: 750 ml Whisky Snifter Premium whiskyglas Höjd: 192 mm Bredd: Ø 71 mm Volym: 280 ml
 • Special Glasses Whisky Snifter Premium 2 st

  Special Glasses Whisky Snifter Premium 2 st
  Special Glasses Whisky Snifter Premium 2 st med en något kort stjälk från Spiegelau som ger dig den där extra känslan av kvalitet och lyx, ett mycket mångsidigt glas. Kupan har en hög avlång design och rymmer hela 28 cl dryck. Set med karaff i samma serie finner du här! Passar utmärkt till starkvin, likörer, gin, rom och övriga destillat. Special Glasses Whisky Snifter Premium 2 st Höjd: 192 mm Volym: 280 ml Bredd: Ø 71 mm

Fler tips på snifter

 • Spiegelau Whiskysniffer -2-pack

  Spiegelau Whiskysniffer -2-pack
  Spiegelau Whiskysniffer - är ett tunt glas med bra storlek. Detta glas är ett måste i hemmabaren. Passar utmärkt till tex  starkvin, likörer, gin, rom och andra  destillat. Designen på är glaset är med kortare ben och whiskyglasets höga form och standard ger glaset en känsla av kvalitet och lyx.SpecifikationMärke – SpiegelauMaterial – KristallglasVolym –17 clHöjd – 15 cmDiameter – 6.2 cmHanddisk alt snäll maskindiskSpiegelau Spiegelau Whiskysniffer säljs i 2-pack

Snifterglasets form och starka spritdrycker

snifter, glas för whiskey eller cognac

Den breda basen och kroppen på ett snifterglas gör att kontaktytan för drycken mot luften är stor. Om glaset är fyllt med starka spritdrycker kan doften bli lite för mycket etanol om man sätter näsan vid öppningen.

Fördelen med snifterns breda bas är att man kan få in hela handen under och värma spritdrycken ganska så snabbt. Ett liknande glas men som inte är lika bred i botten är Copita.