Orrefors Erik av Olle Alberius

Erik är en serie glas som lanserades 1974 hos Orrefors. Det var en serie med glas för barer och servering över disk. Formgivaren bakom serien heter Olle Alberius, som innan han kom till Orrefors jobbat med SYCO och Rörstrands Porslinsfabrik.

Erik-serien tillverkades i flera olika delar mellan 1974 till början på 2000-talet. Det gjordes bland annat askfat, shotglas, tumblers, highballs och Old Fashioned whiskyglas. Du kan också köpa Erik glas med tillhörande karaff, ishink i glas och cocktailblandare.

Orrefors Erik barserie av Olle AlberiusFoto: Anden2000, Creative Commons 4.0

Vill du köpa Orrefors Erik idag får du vända dig till antik- och vintagemarknaden. Där kan det finns välbevarade delar från tidig och sen produktion. En aktör som vi sett har Eriksglas från och till är Cervera Vintage.

Erik vintage glas

 • Orrefors - SÅLD Whiskyglas Erik 6 st Olle Alberius

  Orrefors - SÅLD Whiskyglas Erik 6 st Olle Alberius
  6 st whiskyglas ur serien Erik av Olle Alberius för Orrefors.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors - SÅLD Whiskyglas Erik 4 st Orrefors Olle Alberius

  Orrefors - SÅLD Whiskyglas Erik 4 st Orrefors Olle Alberius
  4 st whiskyglas ur serien Erik av Olle Alberius för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors - SÅLD Erik Whiskyglas 8 st

  Orrefors - SÅLD Erik Whiskyglas 8 st
  8 st whiskyglas ur serien Erik formgivna av Olle Alberius för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.

Senast ett Erik-glas sågs i produktkatalogen med Orrefors whiskyglas var 2014. Kvar var då bara Old Fashioned och Highball whiskeyglas.