Erik glasserie av Olle Alberius för Orrefors

1974 lanserade Orrefors en serie som fick namnet Erik. Det var en serie med glas för barer och servering över disk. Formgivaren bakom serien heter Olle Alberius som innan han kom till Orrefors jobbat med SYCO och Rörstrands Porslinsfabrik.

Från 1974 till början på 2000-talet tillverkades glasen i Erik-serien med flera delar. Det gjordes bland annat askfat, shotglas, tumblers, highballs och Old Fashioned whiskyglas. Man kan också köpa tillhörande karaff, ishink i glas och cocktailblandare.

Orrefors Erik barserie av Olle AlberiusFoto: Anden2000, Creative Commons 4.0

Den som vill köpa något ur denna serie idag får vända sig till antik- och vintagemarknaden. Där kan det finns välbevarade delar från tidig och sen produktion. En aktör som vi sett har Erik-glas från och till är Cervera Vintage.

Erik vintage glas

  • Orrefors - SÅLD Whiskyglas Erik 14 st Orrefors Olle Alberius

    Orrefors - SÅLD Whiskyglas Erik 14 st Orrefors Olle Alberius
    14 st whiskyglas ur serien Erik av Olle Alberius för Orrefors. Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.

Senast ett Erik-glas sågs i produktkatalogen med Orrefors whiskyglas var 2014. Kvar var då bara Old Fashioned och Highball whiskeyglas.