Orrefors whiskyglas

Orrefors whiskyglas finns i olika former från låga tumblers till höga highballglas. Svenska Orrefors har en lång tradition av att göra estetiskt tilltalande dryckesglas och whiskeyglasen är definitivt högt på den skalan.

Från svenska Orrefors kan du köpa whiskyglasen med låga kupor som More och Zephyr. Vill du ha högre glas tar du något ur Peak, Street och City formgiven av Martti Rykönen. I serien Intermezzo hittar du också ett av Orrefors finaste whiskeyglas, med den karakteristiska blå droppen i glasets botten.

Alla whiskeyglas från Orrefors

 • Orrefors - SÅLD Whiskyglas Erik 6 st Olle Alberius

  Orrefors - SÅLD Whiskyglas Erik 6 st Olle Alberius
  6 st whiskyglas ur serien Erik av Olle Alberius för Orrefors.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors - SÅLD Whiskyglas Erik 4 st Orrefors Olle Alberius

  Orrefors - SÅLD Whiskyglas Erik 4 st Orrefors Olle Alberius
  4 st whiskyglas ur serien Erik av Olle Alberius för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors - Street Highballglas 45 cl

  Orrefors - Street Highballglas 45 cl
  Street-serien ger med sitt kvadratiska klara slipskär och detaljer ett dekadent intryck. Med inspiration från New Yorks gatunät har denna serie blivit otroligt framgångsrik. Munblåsta för tunnhetens skull, handslipade för främsta skärpa samt äkta kristallglas för högsta briljans.
 • Orrefors - Sofiero Double Old Fashioned 35 cl

  Orrefors - Sofiero Double Old Fashioned 35 cl
  Njut av en whisky i detta klassiska glas. Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén. De djupa slipningarna, bryter ljus likt en gnistrande diamant och blir en fin detalj i hemmet.
 • Orrefors - Sofiero Highball 41 cl

  Orrefors - Sofiero Highball 41 cl
  Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén. De djupa slipningarna, bryter ljus likt en gnistrande diamant och blir en fin detalj i hemmet. Highball glas är perfekta för drinkar och vackra att se på och duka med.
 • Orrefors - Peak Highball 37 cl 4-pack

  Orrefors - Peak Highball 37 cl 4-pack
  Snygga drinkglas i 4-pack skapat av Martti Rytkönens vars glaskollektioner är alltid gjorda i sann Orrefors-anda. Marttis klara och slipade kristall präglas alltid av tidlöshet och påtaglig kvalitet.
 • Orrefors - City DBL Old Fashioned 34 cl 4-pack

  Orrefors - City DBL Old Fashioned 34 cl 4-pack
  Elegant whiskeyglas från Orrefors, formgiven av Martti Rykönen. Designen är klassisk och tidlös, vilket gör att det passar bra på alla dukade bord. Säljs i set om 4 glas.Barserien CITY är en modern klassiker med tydlig Orreforskänsla. Skären somlöper runt i glasens yta skapar ett oregelbundet uttryck som är kaxigt maskulintmen är samtidigt elegant.
 • Orrefors - City Highballglas 37 cl 4-pack

  Orrefors - City Highballglas 37 cl 4-pack
  Högt elegant drinkglas från Orrefors, formgiven av Martti Rykönen. Designen är klassisk och tidlös, vilket gör att det passar bra på alla dukade bord. Glaset rymmer 35 cl och är det perfekta glaset för long drinkar. Säljs i set om 4 glas.Barserien CITY är en modern klassiker med tydlig Orreforskänsla. Skären som löper runt i glasens yta skapar ett oregelbundet uttryck som är kaxigt maskulint men är samtidigt elegant.
 • Orrefors - SÅLD Erik Whiskyglas 8 st

  Orrefors - SÅLD Erik Whiskyglas 8 st
  8 st whiskyglas ur serien Erik formgivna av Olle Alberius för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors - City Old Fashioned 25 cl 4-pack

  Orrefors - City Old Fashioned 25 cl 4-pack
  Elegant whiskeyglas från Orrefors, formgiven av Martti Rykönen. Designen är klassisk och tidlös, vilket gör att det passar bra på alla dukade bord. Säljs i set om 4 glas.Barserien CITY är en modern klassiker med tydlig Orreforskänsla. Skären som löper runt i glasens yta skapar ett oregelbundet uttryck som är kaxigt maskulint men är samtidigt elegant.
 • Orrefors - Intermezzo Blå Old Fashioned 25 cl

  Orrefors - Intermezzo Blå Old Fashioned 25 cl
  Erika Lagerbielkes absolut största glassuccé från 1985 är den folkkära serien Intermezzo blå som också är en designklassiker och är en av Orrefors mest populära glasserviser. Glasservisen med den karaktäristiska blå droppen i benet har fångat både kritikers och konsumenters hjärtan och även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Den inneslutna blå droppen bjuder på en färgaccent till varje dukning. Intermezzo är ett blått utropstecken på bordet!Glaset hette tidigare Intermezzo Old Fashioned 22 cl hos Orrefors.
 • Orrefors - Street Old Fashioned 27 cl 4-pack

  Orrefors - Street Old Fashioned 27 cl 4-pack
  Orrefors whiskyglas Street Old Fashioned är designade av Jan Johansson. Inspirationen till serien Street är hämtad från Manhattans rätlinjiga gator. När Johansson tog fram Street whiskyglas för Orrefors förenade han den skandinaviska designtraditionen med känslan som han tog med sig hem från New York. Orrefors whiskyglas Street Old Fashioned är tillverkat av kristall som ger en hög briljans, munblåsta vilket gör glaset tunt och handslipade för att de ska få en speciell skärpa. Orrefors Street Old Fashioned Whiskyglas rymmer 27 cl och säljs i 4-pack.
 • Orrefors - Sofiero Old Fashioned 25 cl

  Orrefors - Sofiero Old Fashioned 25 cl
  Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén. De djupa slipningarna, bryter ljus likt en gnistrande diamant och blir en fin detalj i hemmet.
 • Orrefors - Intermezzo Blå DBL Old Fashioned 40 cl

  Orrefors - Intermezzo Blå DBL Old Fashioned 40 cl
  Erika Lagerbielkes absolut största glassuccé från 1985 är den folkkära serien Intermezzo blå som också är en designklassiker och är en av Orrefors mest populära glasserviser. Glasservisen med den karaktäristiska blå droppen i benet har fångat både kritikers och konsumenters hjärtan och även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Den inneslutna blå droppen bjuder på en färgaccent till varje dukning. Intermezzo är ett blått utropstecken på bordet!Glaset hette tidigare Intermezzo DBL Old Fashioned 30 cl hos Orrefors.
 • Orrefors - Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack

  Orrefors - Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack
  Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén. De djupa slipningarna, bryter ljus likt en gnistrande diamant och blir en fin detalj i hemmet.
 • Orrefors - Street DBL Old Fashioned 40 cl

  Orrefors - Street DBL Old Fashioned 40 cl
  Street-serien ger med sitt kvadratiska klara slipskär och detaljer ett dekadent intryck. Med inspiration från New Yorks gatunät har denna serie blivit otroligt framgångsrik. Munblåsta för tunnhetens skull, handslipade för främsta skärpa samt äkta kristallglas för högsta briljans.
 • Orrefors - Peak Dbl Old Fashioned 34 cl 4-pack

  Orrefors - Peak Dbl Old Fashioned 34 cl 4-pack
  Snygga whiskyglas i 4-pack skapat av Martti Rytkönens vars glaskollektioner är alltid gjorda i sann Orrefors-anda. Marttis klara och slipade kristall präglas alltid av tidlöshet och påtaglig kvalitet.
 • Orrefors - Peak Old Fashioned 25 cl 4-pack

  Orrefors - Peak Old Fashioned 25 cl 4-pack
  Snygga whisky glas i 4-pack skapat av Martti Rytkönens vars glaskollektioner är alltid gjorda i sann Orrefors-anda. Marttis klara och slipade kristall präglas alltid av tidlöshet och påtaglig kvalitet.
 • Orrefors - Street Old Fashioned 27 cl

  Orrefors - Street Old Fashioned 27 cl
  Street-serien ger med sitt kvadratiska klara slipskär och detaljer ett dekadent intryck. Med inspiration från New Yorks gatunät har denna serie blivit otroligt framgångsrik. Munblåsta för tunnhetens skull, handslipade för främsta skärpa samt äkta kristallglas för högsta briljans.
 • Pulse tumbler 4-pack

  Pulse tumbler 4-pack
  Pulse tumbler 4-pack. En modernt designad tumbler från svenska Orrefors. Pulse tumbler är ett utmärkt vattenglas och matchar de övriga glasen i serien perfekt vid dukning. Utöver till vatten är Pulse tumbler ett utmärkt vinglas till vita viner, samt passar bra till såväl whiskey och likörer som till longdrinks. Design: Ingegerd Råman. Volym: 35 cl Höjd: 107 mm Ø: 78 mm
 • Metropol tumbler vattenglas 2-pack

  Metropol tumbler vattenglas 2-pack
  Metropol tumbler vattenglas 2-pack. Ett utsökt tumblerglas som designats med en kraftig botten med en droppe av svart färg i. Mycket elegant design som perfekt matchar vinglasen i Metropolserien, men står sig väl även för sig själv. Serien Metropol är en moderniserad och raffinerad serie som inspirerats från storsäljaren Intermezzo. Med Metropol har designern Erika Lagerbielke formgivit en stilren serie kristallglas med en självsäker uppsyn och vass form. Eleganta glas som passar till såväl mingel och fest som till helt vanliga dagar. Volym: 230 ml Höjd: 110 mm Diameter: 75 mm Tål maskindisk
 • More tumblerglas 4-pack

  More tumblerglas 4-pack
  More tumblerglas 4-pack. Stilrent och lättillgängligt tumblerglas med flera funktioner. More tumblerglas matchar perfekt de övriga glasen i serien som vattenglas, men lämpar sig även mycket bra till exempelvis konjak och whisky, eller olika typer av juicer. Ett högst användbart glas vars självklara linjer ger en inbjudande känsla. Serien More har designats av Erika Lagerbielke för att passa alla typer av drycker och tillfällen. Fokus har lagts på lättillgänglighet, elegans och multifunktion. More är glasserien för dig som vill ha passande glas till allt, men samtidigt spara plats i skåpen. Höjd: 11,7 cm Ø: 8,4 cm Volym: 44 cl
 • Grace Highballglas 43 cl 2-pack Orrefors

  Grace Highballglas 43 cl 2-pack Orrefors
  Grace Highballglas 43 cl 2-pack Orrefors är ett stilsäkert och elegant drinkglas med en timglasformad design. På detta highballglas har midjan försetts lågt vilket ger en bra balans och ökar greppbarheten. Utvidgningen upptill gör glaset lätt att dricka ur, även om det innehåller mycket is och den kraftigare botten ger en behaglig tyngd. Grace highballglas är ett mycket läckert drinkglas som passar mycket bra till alla typer av longdrinks och juicedominerande drinkar. Highballglaset rymmer 40 cl. Höjd: 150 mm Bredd: 75 mm
 • Morberg Exclusive Tumblerglas 4-pack

  Morberg Exclusive Tumblerglas 4-pack
  Morberg Exclusive Tumbler vattenglas 4-pack. Ett mycket vackert vattenglas som har designats av tv-kocken och skådespelaren Per Morberg tillsammans med Orrefors. Den vackert formgivna kupan utan fot med stiligt runda former har försetts med handmålade linjer av guldfärg. Detta vattenglas från serien Morberg Exklusive är tillverkat i endast 1960 exemplar, vilket även är Morbergs födelseår. "...Att se glasen växa fram ur glasblåsarens mun. Det är som att se en organism som plötsligt fryser". Denna serie av riktigt lyxiga glas från Orrefors har designats av den kände tv-profilen, skådespelaren och kocken Per Morberg. Tillsammans med Orrefors designers och hantverkare har Morberg designat en djärv men elegant serie glas av allra högsta kvalité.
 • Orrefors - Carat Old Fashioned 21 cl 2-pack

  Orrefors - Carat Old Fashioned 21 cl 2-pack
  Serien Carat är en modern tolkning av den traditionella glasslipningen som har gjort Orrefors världsberömt. Den oregelbundna geometrin ger kristallglaset en gnistrande effekt. Old fashioned-glaset – som också tål diskmaskin – passar utmärkt för allt från vatten till cocktails.Lena Bergström står bakom designen.
 • Orrefors Street highball glas 45 cl 4-pack Klar

  Orrefors Street highball glas 45 cl 4-pack Klar
  Orrefors Street highball glas 45 cl 4-pack Klar
 • Orrefors Intermezzo whiskeyglas 25 cl

  Orrefors Intermezzo whiskeyglas 25 cl
  Orrefors Intermezzo whiskeyglas 25 cl
 • Orrefors - Carat Double Old Fashioned 28 cl 2-pack Klar

  Orrefors - Carat Double Old Fashioned 28 cl 2-pack Klar
  Serien Carat är en modern tolkning av den traditionella glasslipningen som har gjort Orrefors världsberömt. Den oregelbundna geometrin ger kristallglaset en gnistrande effekt. Double old fashioned-glaset, som även tål diskmaskin, är perfekt för servering av exempelvis juice, smoothies och cocktails. Lena Bergström står bakom designen.
 • Orrefors - Intermezzo Guld Double Old Fashioned 40 cl 2-pack

  Orrefors - Intermezzo Guld Double Old Fashioned 40 cl 2-pack
  Intermezzo Guld Double Old Fashioned 40 cl 2-pack från Orrefors. Erika Lagerbielke och Orrefors skickliga hantverkare har länge försökt fylla Intermezzos karakteristiska bubbla med guldpigment. Äntligen finns den där, inbakad i det kristallklara glaset – en matt guldskimrande droppe. Double Old Fashioned glaset rymmer 40 cl och är ett stort glas med plats för mycket is, drinkmixers och juicer. Double Old Fashioned passar bra för servering av olika spritdrycker eller cocktails med eller utan alkohol.. Glaset är munblåst i Sverige av våra skickliga glasblåsare.
 • Orrefors More multitumbler 2-pack 44 cl

  Orrefors More multitumbler 2-pack 44 cl
  Orrefors More multitumbler 2-pack 44 cl
 • Orrefors Carat highball glas 35 cl 2-pack Klar

  Orrefors Carat highball glas 35 cl 2-pack Klar
  Orrefors Carat highball glas 35 cl 2-pack Klar
 • Orrefors Carat highball glas 35 cl 4-pack Klar

  Orrefors Carat highball glas 35 cl 4-pack Klar
  Orrefors Carat highball glas 35 cl 4-pack Klar
 • Orrefors Intermezzo tumbler 25 cl 2-pack Guld

  Orrefors Intermezzo tumbler 25 cl 2-pack Guld
  Orrefors Intermezzo tumbler 25 cl 2-pack Guld
 • Orrefors Informal tumblerglas 37 cl 2-pack Klar

  Orrefors Informal tumblerglas 37 cl 2-pack Klar
  Orrefors Informal tumblerglas 37 cl 2-pack Klar
 • Orrefors Street highball glas 45 cl Klar

  Orrefors Street highball glas 45 cl Klar
  Orrefors Street highball glas 45 cl Klar
 • Orrefors Grace highball glas 43 cl 2-pack Klar

  Orrefors Grace highball glas 43 cl 2-pack Klar
  Orrefors Grace highball glas 43 cl 2-pack Klar
 • Orrefors Sofiero whiskeyglas 4-pack Klar

  Orrefors Sofiero whiskeyglas 4-pack Klar
  Orrefors Sofiero whiskeyglas 4-pack Klar
 • Orrefors Metropol tumblerglas 23 cl Clear / Black

  Orrefors Metropol tumblerglas 23 cl Clear / Black
  Orrefors Metropol tumblerglas 23 cl Clear / Black
 • Orrefors Intermezzo tumblerglas 37 cl Clear / Blue

  Orrefors Intermezzo tumblerglas 37 cl Clear / Blue
  Orrefors Intermezzo tumblerglas 37 cl Clear / Blue
 • Orrefors Peak highball glas 4-pack 37 cl

  Orrefors Peak highball glas 4-pack 37 cl
  Orrefors Peak highball glas 4-pack 37 cl
 • Orrefors Sofiero highball 41 cl 0,41 l

  Orrefors Sofiero highball 41 cl 0,41 l
  Orrefors Sofiero highball 41 cl 0,41 l
 • Orrefors Sofiero whiskeyglas double OF 35 cl 0,35 l

  Orrefors Sofiero whiskeyglas double OF 35 cl 0,35 l
  Orrefors Sofiero whiskeyglas double OF 35 cl 0,35 l
 • Orrefors Intermezzo tumbler 25 cl

  Orrefors Intermezzo tumbler 25 cl
  Orrefors Intermezzo tumbler 25 cl
 • Orrefors - Carat Old Fashioned 21 cl 4-pack

  Orrefors - Carat Old Fashioned 21 cl 4-pack
  Serien Carat är en modern tolkning av den traditionella glasslipningen som har gjort Orrefors världsberömt. Den oregelbundna geometrin ger kristallglaset en gnistrande effekt. Old fashioned-glaset – som också tål diskmaskin – passar utmärkt för allt från vatten till cocktails.Lena Bergström står bakom designen.
 • Orrefors - Carat Double Old Fashioned 28 cl 4-pack

  Orrefors - Carat Double Old Fashioned 28 cl 4-pack
  Serien Carat är en modern tolkning av den traditionella glasslipningen som har gjort Orrefors världsberömt. Den oregelbundna geometrin ger kristallglaset en gnistrande effekt. Double old fashioned-glaset, som även tål diskmaskin, är perfekt för servering av exempelvis juice, smoothies och cocktails. Lena Bergström står bakom designen.
 • Orrefors - Intermezzo Old Fashioned 25cl 2-pack Guld

  Orrefors - Intermezzo Old Fashioned 25cl 2-pack Guld
  Intermezzo Guld Old Fashioned 25cl 2-pack formgivna av Erika Lagerbielke som tillsammans med Orrefors skickliga hantverkare länge försökt fylla Intermezzos karakteristiska bubbla med guldpigment. Äntligen finns den där, inbakad i det kristallklara glaset – en matt guldskimrande droppe. Old Fashioned glaset som rymmer 25 cl passar bra för servering av olika spritdrycker eller cocktails, med eller utan alkohol. Glaset är munblåst i Sverige av Orrefors skickliga glasblåsare.