Old Fashioned drinkglas

Glaset fick sitt namn efter en cocktail som heter Old Fashioned. Glasen är en kort typ av tumblerglas som ofta används till whiskey med is. Det finns flera whiskyglas från Orrefors som går i denna old fashioned stil.

Glaset är skuret i kristallmönster och har en bred bas och topp. Det är ett lågt glas som man ska kunna mortla vissa cocktailsingredienser lätt i.

Drinkglas i Old Fashioned stil

 • Table Top Stories - Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl

  Table Top Stories - Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl
  Ett whiskeyglas som har en tilltalande design i slipad kristall men samtidigt den klassiska raka formen. Storleken och formen på glaset gör så att perfekt mängd kan serveras med is som får tillräckligt mycket plats för att röras runt tillsammans med drinken.
 • Orrefors - Sofiero Double Old Fashioned 35 cl

  Orrefors - Sofiero Double Old Fashioned 35 cl
  Njut av en whisky i detta klassiska glas. Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén. De djupa slipningarna, bryter ljus likt en gnistrande diamant och blir en fin detalj i hemmet.
 • City Old Fashioned 25 cl 4-pack

  City Old Fashioned 25 cl 4-pack
 • Orrefors - Sofiero Old Fashioned 25 cl

  Orrefors - Sofiero Old Fashioned 25 cl
  Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén. De djupa slipningarna, bryter ljus likt en gnistrande diamant och blir en fin detalj i hemmet.
 • Orrefors - City DBL Old Fashioned 34 cl 4-pack

  Orrefors - City DBL Old Fashioned 34 cl 4-pack
  Elegant whiskeyglas från Orrefors, formgiven av Martti Rykönen. Designen är klassisk och tidlös, vilket gör att det passar bra på alla dukade bord. Säljs i set om 4 glas. Barserien CITY är en modern klassiker med tydlig Orreforskänsla. Skären somlöper runt i glasens yta skapar ett oregelbundet uttryck som är kaxigt maskulintmen är samtidigt elegant.
 • Street Old Fashioned 25 cl 4-pack

  Street Old Fashioned 25 cl 4-pack
 • Orrefors - City Old Fashioned 25 cl 4-pack

  Orrefors - City Old Fashioned 25 cl 4-pack
  Elegant whiskeyglas från Orrefors, formgiven av Martti Rykönen. Designen är klassisk och tidlös, vilket gör att det passar bra på alla dukade bord. Säljs i set om 4 glas. Barserien CITY är en modern klassiker med tydlig Orreforskänsla. Skären som löper runt i glasens yta skapar ett oregelbundet uttryck som är kaxigt maskulint men är samtidigt elegant.
 • City Old Fashioned 34 cl 4-pack

  City Old Fashioned 34 cl 4-pack

Vad är skillnaden på Old Fashioned och Double Old Fashioned?

En dubbel old fashioned är helt enkelt dubbelt så stor. Normalt rymmer ett old fashioned drinkglas 180-300 ml. Ett Double Old Fashioned glas kan ta upp till 470 ml.